supersport hnl

Šibenik na Šubićevcu dobio 'farmaceute' i zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice

09.08.2024 u 20:42

Bionic
Reading

U prvom susretu 2. kola SuperSport HNL Šibenik je na Šubićevcu pobijedio Slaven Belupo 2-0 upisavši i drugu pobjedu na startu prvenstva

Šibenik je povratnik u najviši rang hrvatskog nogometa, a u prvom kolu je na Opus Areni iznenađujuće pobijedio Osijek 2-1, dok je Slaven Belupo identičnim rezultatom izgubio na Poljudu od Hajduka.

Domaćin je poveo u 16. minuti golom Ivana Santinija. Josip Majić je prizemno pucao iz slobodnog udarca, a na prvoj vratnici je Santini skrenuo loptu u gol 'farmaceuta'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Samo osam minuta kasnije Šibenik je zabio i drugi gol. Majić je nakon asistencije upisao i gol. Povukao je kontru te uposlio Božića koji je pucao, golman 'farmaceuta' Ćović je odbio loptu, a Majić pospremio odbijanac.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U nastavku susreta bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova, pa je Šibenik s dvije pobjede barem privremeno preuzeo vrh ljestvice. Uz to su Šibenčani postavili novi rekord hrvatskog nogometa, do sada niti jedan povratnik u prvi rang hrvatskog nogometa nije pobijedio u dvije uzastopne utakmice na početku sezone.

  • +31
Šibenik - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 9.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U subotu se sastaju Istra 1961 - Gorica (21 sat, MAXSport1, MAXtv), dok će u nedjelju igrati Lokomotiva - Hajduk (18.30 sati, MAXSport1, MAXtv), Varaždin - Rijeka (21 sat, MAXSport2, MAXtv), te Osijek - Dinamo (21sat, MAXSport1, MAXtv).

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore