nije mu lako

Jedan od najpopularnijih vozača odlazi iz F1 nakon 15 godina? Napokon se oglasio...

19.09.2024 u 19:59

Bionic
Reading

Vozač Formule 1, Daniel Ricciardo, napokon je komentirao glasine da je dobio otkaz.

Daniel Ricciardo, bez sumnje jedan od najpopularnijih vozača na gridu, osvaja navijače svojom karizmatičnom osobnošću i humorom. Nakon angažmana u Red Bullu, Renaultu i McLarenu, sada vozi za Racing Bulls Formula One Team, zajedno s Yukijem Tsunodom.

Međutim, nakon razočaravajućih rezultata, počele su kružiti glasine o njegovu otkazu, a sada je Ricciardo konačno odgovorio. Izvješća sugeriraju da će ga, nakon VN Singapura ovog vikenda, zamijeniti novak Liam Lawson, što bi moglo označiti kraj njegove 15-godišnje karijere u Formuli 1.

Na pitanje da komentira glasine u intervjuu za Sky Sports, Ricciardo je izjavio:

'Ne mogu komentirati do kraja vikenda, mislim da će tada pasti odluka. Nas koji znamo ugovore, tamo čekaju datumi, pa ćemo nakon vikenda znati više.

'Gledajte, svjestan sam kako sve to funkcionira i uvijek su postojali određeni rokovi. Sljedeći je nakon Singapura. Toliko toga je u zraku, vidjet ćemo kako će vikend proći. Jasno je da ću dati sve od sebe, uvijek ima nešto za što se vrijedi boriti.'

  • +4
Formula 1: VN Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: DPPI / imago sportfotodienst / Profimedia

Ricciardo se vratio u F1 sredinom prošle sezone, zamijenivši Nycka de Vriesa, ali teško pronalazi formu, budući da trenutno zauzima 14. mjesto u poretku vozača, 10 bodova iza timskog kolege Tsunode. Ukoliko Racing Bull odluči zamijeniti Ricciarda Lawsonom, vrijeme nakon Singapura bilo bi idealno, s obzirom na četverotjednu pauzu prije posljednjih šest utrka sezone.

U kasnijem pisanom izvješću u četvrtak, Ricciardo je dao dodatni komentar na pitanje hoće li Singapur biti njegova posljednja utrka za Racing Bull:

'Rekao bih ne, ali isto tako znam kako sport funkcionira. Zato ne želim reći da sam '100 posto siguran'. Predugo sam u ovome. Ludo je u ovom sportu što, ako ovog vikenda odem i osvojim postolje, vjerojatno postajem najtraženija stvar u sportu.

'To je taj vrtuljak u kojem živimo i svjestan sam da se sve može brzo promijeniti. No, trudim se ostati fokusiran za ovaj vikend.'