ANaliza Ilije Lončarevića

Jedna stvar najbolje pokazuje koliko je Dinamo bio dobar, a Baturina je već sad igračina

03.10.2024 u 09:00

Bionic
Reading

Utakmicu Dinama i Monaca (2:2) u drugom kolu Lige prvaka za tportal analizirao je Ilija Lončarević, nekadašnji trener Dinama, Zagreba, Inkera, Osijeka...

Svi smo u ovu utakmicu ušli pod utiskom onih 9:2 protiv Bayerna. To je i normalno. U 15. minuti sam potpuno zaboravio na Bayern i debakl, a to najbolje govori koliko je Dinamo bio dobar. A bio je jako, jako dobar...

Ne sjećam se kad sam vidio da Dinamo ovako kompaktno stoji u obrani i da skoro nijedna ničija lopta nije otišla suparniku. Ranije bi većina takvih lopti odlazila od igrača, a sada je situacija bila drugačija. To govori koliko je Dinamo dobro stajao na terenu i koliko je bio dobar. Do zadnjih 10 minuta, kada se to malo raspalo.

Teški uvjeti pomogli su Dinamu

Teren i kišni uvjeti išli su na ruku Dinamu jer kvalitetnijoj momčadi, koja igra napadački nogomet, ne odgovara ovako težak teren. To je njihov problem, a Dinamovi igrači su se odlično snašli u ovakvim uvjetima.

Ne razumijem što se dogodilo Monacu u drugom poluvremenu, kao da su se ohladili, kao da je na teren izašla druga momčad. Dinamo je to iskoristio i trebao je zabiti još koji gol kod 2:0. Kad propustiš takve prilike u ovakvim utakmicama, budeš kažnjen.

Nikad ne podcjenjujte Dinamove igrače

Dinamovim igračima i treneru treba čestitati. Nikad se ne smiju podcijeniti Dinamovi igrači. Oni karakterom, znanjem i pametnom igrom mogu napraviti problem skoro svima u ovom natjecanju.

Posebno treba izdvojiti Martina Baturinu. Ne sjećam se slične partije nekog mladog dinamovca u Europi... Neviđena dominacija protiv ozbiljne europske momčadi, protiv vrhunskih igrača. Baturina i na momente Petar Sučić pokazali su da imaju i brzinu i izdržljivost i hrabrost i karakter za ovaj nivo natjecanja. Svaka im čast. Baturina je odigrao strašno... On je već sad igračina i nadam se da će uskoro i u reprezentaciji nastaviti s ovakvim igrama.