Liga nacija

Još jedna čudesna utakmica kapetana; pogledajte brojke neuništivog Modrića

12.10.2024 u 20:07

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija je u trećem kolu elitne skupine Lige nacija s 2:1 pobijedila Škotsku. Momčad Zlatka Dalića je uz puno sreće slomila nezgodnog rivala koji je poveo, a onda je u zadnjim sekundama i zabio gol za 2:2, no VAR je poništio zgoditak zbog zaleđa Adamsa.

Škotska povela u 33. minuti. Maksimir je šokirao autogol Duje Ćalete-Cara nakon velike pogreške Luke Sučića. Duje Ćaleta-Car je pokušao s crte izbiti loptu koju je u mrežu poslao Ryan Christie, ali nije uspio. Ipak, Hrvatska je ekspresno vratila u igru. Samo tri minute kasnije Joško Gvardiol je sjajnom dugom loptom pronašao Ivana Perišića, koji vraća povratni pas u sredinu, a Igor Matanović u svom trećem nastupu za Hrvatsku postiže prvi gol. Andrej Kramarić je u 70. minuti nakon gužve zabio za, pokazat će se, konačnih 2:1. Bio je to Kramarićev 30. pogodak u hrvatskom dresu.

Portugal i Hrvatska imaju po šest bodova, s tim da Portugalci imaju utakmicu manje. Poljska je na tri boda, a Škotska i dalje bez bodova.

Kapetan Hrvatske Luka Modrić je u 40. godini života odigrao još jednu sjajnu utakmicu. Veznjak Reala na terenu je proveo svih 90 minuta i odradio je praktički bez pogreške. Modrić je imao čak 89 posto uspješnih dodavanja, osvojio je svih osam duela na zemlji, svih šest dugih lopti poslao je na pravu adresu i imao je stopostotan učinak u driblinzima. Četiri puta je predriblao igrače Škotske, najviše od svih igrača na travnjaku.

Prema Sofascoreu Modrić je bio najbolji igrač utakmice.

Standings provided by Sofascore