prvi kandidat za otkaz

Joseu Mourinhu odbrojani dani; ima samo jednu priliku da se spasi

29.08.2018 u 18:57

Bionic
Reading

Nakon pobjede nad Leicesterom, uslijedila su dva uzastopna poraza Manchester Uniteda, a posebno bolan bio je posljednji, na Old Traffordu od Tottenhama, kada su 'spursi' slavili 3:0

Klupa Josea Mourinha jako se trese, jer njegovi 'vragovi' u posljednje su dvije utakmice upisali dva poraza, uz igru koja nikoga ne može zadovoljiti, pa ni utješiti.

S toga priča iz engleskog Expressa, a u kojem se spominje ultimatum Manchester Uniteda svom treneru, djeluje vrlo uvjerljivo. Naime, nakon dva uzastopna poraza od Brightona i Tottenhama, Manchester United gostuje kod Burnleyja i ukoliko tu utakmicu izgubi, Mourinho će biti bivši.

  • +5
Premier liga, Brighton & Hove Albion - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naravno, cjelokupna situacija nije nikakvo iznenađenje s obzirom na to da portugalski stručnjak nije uspio napraviti ono zbog čega je doveden, a to je da vrati 'Crvene vragove' u sami vrh engleskog i europskog bogometa.

Iako je prošlu sezonu završio kao drugoplasirani u Premiershipu, Manchester United nije bio ni blizu gradskom rivalu Cityju kada je u pitanju borba za naslov, a Mourinho je početkom sezone bio prvi kandidat po kladionicama za dobijanje otkaza.

Strpljenje navijača ionako je već bilo na rubu, a sada nakon nova dva poraza čini se kako ni jedan navijač kluba s Old Trafforda ne bi imao ništa protiv da Mourinho dobije otkaz nakon eventualnog neuspjeha protiv Burnleyja.

Isti izvor navodi kako je zamjena već spremna - to je Zinedine Zidane. Francuz je bez posla otkad je napustio Real Madrid, ali bi se vrlo brzo mogao vratiti uz nogometne terene jer je navodno već prihvatio poziv Manchester Uniteda.

Možda Zidane od danas postaje najžešći navijač Burnleyja.