Novi izazov za Hrvata

Juventus predstavio Igora Tudora i otkrio važnu ulogu koju će hrvatski stručnjak imati u stručnom stožeru Andree Pirla

23.08.2020 u 16:47

Bionic
Reading

Igor Tudor će biti zamjenik Andree Pirla u Juventusu, a u nedjelju je i predstavljen u svojem novom klubu

Hrvatski trener i bivši reprezentativac Igor Tudor nedavno je napustio Hajduk u kojem je bio glavni trener kako bi se priključio stručnom stožeru Andree Pirla u Juventusu. Juventus je Hajduku za njega morao dati 450.000 eura od čega je trećinu, odnosno 150.000 eura platio sam Tudor.

Juventus je u nedjelju i službeno predstavio stručni stožer za iduću sezonu, a talijanski prvak je otkrio i kakvu će točno ulogu imati Tudor u Pirlovom timu.

'Momčad i stručni stožer se sastaju u ponedjeljak popodne kako bi započeli pripreme za novu sezonu pod vodstvom Andree Pirla. Njegov zamjenik bit će Igor Tudor. Navijači ga jako dobro poznaju kao člana Juventusove momčadi s kraja 90-ih i početka 2000-ih. Osim što je bio pomoćnik u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, vodio je Hajduk ,PAOK, Karabükspor, Galatasaray i Udinese', piše na stranici Juventusa.

Bivši hrvatski reprezentativac i donedavni trener splitskog sastava je za Juventus igrao od 1998. godine do 2007. U tom je razdoblju za klub upisao 174 nastupa, a sada se u Torino vraća kao jedan od trenera prve ekipe.