VRGORAC NA RADARU AZIJE

Kina obećana zemlja za hrvatske igrače futsala

04.01.2013 u 10:38

Bionic
Reading

Bosansko-hercegovački reprezentativac, ponajbolji igrač malonogometnog kluba Vrgorac, Alen Lalić, karijeru nastavlja u Kini.

Iako je već godinama prisutan na parketima 1. Hrvatske malonogometne lige, Lalić nije mogao odbiti ponudu Kineza i od nove godine nastupa za kineski malonogometni klub Chengdu Ronchao.

Lalić je za početak potpisao tromjesečni ugovor vrijedan 13.500 dolara, uz dodatak premija po utakmici i plasmanu. Chengdu Ronchao je trenutno na devetom mjestu kineske prvoligaške tablice koja broji 13 klubova, a vrgorački napadač je doveden u redove kineskog kluba da poveća efikasnost i klub pomakne prema vrhu tablice.

Grad Chengdu nalazi se 1.500km jugozapadno od Pekinga i glavni grad provincije Sechuan. Grad u kojem će vrgorački napadač živjeti narednih mjeseci star je 4.000 godina, a nedavno je proglašen 4. najboljim kineskim gradom za život.

Lalić je već nastupio na svoj novi klub na gostovanju kod Shanghai Xufangagdje su odigrali neriješeno 4:4.

HMNK Vrgorac nastavlja sezonu bez Lalića, ali su zadovoljni spoznajom da se igre hrvatskog viceprvaka prate diljem svijeta i da je otvorena mogućnost da malonogometaši iz malog kluba nastave karijeru u inozemstvu gdje su ugovori i premije mnogo bogatije nego li u Hrvatskoj.