TO JE TO

Kramarić može početi opravdavati uložene milijune!

16.01.2015 u 20:12

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić dobio je radnu dozvolu i moći će debitirati u dresu Leicester Cityja već u subotnjem prvenstvenom srazu sa Stoke Cityjem.

U petak poslijepodne konačno je finaliziran prijelaz Andreja Kramarića iz Rijeke u Leicester City, nakon što je 23-godišnjem napadaču hrvatske nogometne reprezentacije odobrena radna dozvola, što njegovom novom treneru Nigelu Pearsonu omogućuje da ga ubaci u postavu već na subotnjem prvenstvenom dvoboju u kojem će Leicester ugostiti Stoke City.

'Andreja smo promatrali kroz dugo vremensko razdoblje i znali smo da potpisujemo igrača koji nam može biti od velike pomoći. On je iznimno talentiran mladi nogometaš i oduševljen sam što smo dovršili njegov prijelaz. On je veliki dobitak za naš klub', izjavio je menadžer Leicestera Nigel Pearson u priopćenju na službenom internetskom portalu kluba (www.lcfc.com).

Momčad Leicester Cityja je u dosadašnjem 21 kolu Premier lige postigla svega 20 pogodaka i ima jedan od najneefikasnijih napada u najkvalitetnijem razredu engleskog klupskog nogometa. Stoga nije čudo što puno očekuju od igrača koji je u ovoj sezoni, do prijelaza u Leicester, postigao 28 pogodaka u dresu Rijeke i hrvatske reprezentacije i za kojeg su bili spremni platiti čak devet milijuna funti samo na ime odštete, čime je Kramarić postao najskuplje plaćeni igrač u klupskoj povijesti.

Leicester City se sa 17 bodova iz 21 utakmice nalazi na začelju ljestvice Premier lige, ali ga od zone spasa dijele samo tri boda. Raspoloženje u klubu i oko njega popravili su rezultati u posljednje četiri utakmic u svim natjecanjima, u kojima su "lisice" ostale neporažene. U posljednja tri ligaška kola Leicester je prvo odnio sva tri boda s gostovanja kod Hull Cityja (1-0), potom remizirao kod Liverpoola (2-2) te prošle subote kod kuće pobijedio Aston Villu (1-0).