SITUACIJA KRITIČNA

Kramarić treba što prije pobjeći iz Leicester Cityja!

01.11.2015 u 10:23

Bionic
Reading

Andrej Kramarić ove subote protiv West Bromwicha ponovo nije bio niti na klupi. Što je najgore, momčad briljira bez njega i ima jedan od najboljih napadačkih dvojaca u Premiershipu. Našem napadaču bilo bi najbolje da napusti klub već u siječnju...

Došao je 24-godišnji hrvatski ofenzivac prošle zime u Leicester kao veliko pojačanje, nakon što je tijekom jeseni u dresu Rijeke utrpao 28 pogodaka u MAXtv Prvoj ligi i europskim utakmicama. No, niti pod trenerom Pearsonom, a posebno ne pod Ranierijem nije se uspio nametnuti među 'lisicama'.

Kramarićeva situacija u ovom trenutku jako je loša. Talijanski strateg dopuštao mu je igrati samo u Liga kupu, iz kojeg je prošli tjedan Leicester City ispao u dvoboju protiv Hulla. U Premiershipu je Andrej u 11 kola odigrao tek 12 minuta kada je jednom prilikom ušao s klupe, a sve češće ga nema ni na njoj.

Leicester i bez Kramarića briljira. Nalazi se na trećem mjestu Premiershipa, kao najugodnije iznenađenje natjecanja, što je u suprotnosti s teškom borbom za opstanak prošle sezone koja je trajala gotovo do samog kraja. Ranieriju nitko ne može zamjeriti što ne koristi usluge hrvatskog napadača, jer ima jedan od najboljih napada u Premiershipu. Riyad Mahrez i Jamie Vardy trpaju golove iz kola u kolo, tako da ni Shinji Okazaki koji je doveden ovog ljeta nema mjesta u prvoj momčadi, a mnogi su mislili kako će biti glavno pojačanje kluba.

Andrej je jako daleko od planova talijanskog trenera čija je trenutna pozicija među 'lisicama' nedodirljiva, kao i njegove odluke. Zato bi Kramariću bilo najbolje napustiti klub već u siječnju i potražiti novi izazov, jer za njegovu karijeru vrlo je loše sjediti na tribinama u ovim godinama, a to nije dobro ni za hrvatsku reprezentaciju. Talent definitivno ima i drugdje će sigurno dobiti više prilika. U Leicesteru se može nije uspio uklopiti, no još stigne do Eura naći klub koji će ga vratiti u život...