psk_2

nije mu ništa sporno

Legendarni trener je prelomio: Zaccagnijev gol je nagrada za zalaganje Azzurra!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 25.06.2024 12:43
  • Objavljeno 25.06.2024 u 12:43
Bionic
Reading

Jedan od najvećih trenera ikada, Arrigo Sacchi, komentirao je srcolom Hrvata u posljednjoj minuti utakmice zbog kojeg su vjerojatno ispali s Eura. Tvrdi da je Talijanski mentalitet odigrao najvažniju ulogu za gol u posljednjoj minuti i prolazak Azzurra.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neriješeno 1:1 protiv Italije u posljednjem kolu skupine B Europskog prvenstva. Time su završili na trećem mjestu s dva osvojena boda te im preostaje tek teoretska mogućnost prolaska u osminu finala. Hrvatska je povela u 55. minuti kada je Luka Modrić postigao gol, održavajući vodstvo sve do posljednjih trenutaka utakmice.

Međutim, u osmoj minuti sudačke nadoknade, u posljednjem napadu Italije, krilni napadač Mattia Zaccagni izjednačio je rezultat, čime je osigurao prolazak svoje reprezentacije. Legendarni trener Arrigo Sacchi komentirao je utakmicu za Gazzettu dello Sport, pružajući stručnu analizu događaja na terenu.

'Ne vjerujem u sreću, nikad nisam vjerovao u nju. Zaccagnijev gol, izvrsne egzekucije, nagrada je za zalaganje jer su Azzurri pokazali, unatoč tisuću poteškoća, da uvijek vjeruju, ne odustaju unatoč brojnim pogreškama. Kako bi ovaj veličanstveni pogodak koji nas šalje u osminu finala protiv Švicarske predstavljao pozitivnu prekretnicu, Spallettijevi momci se moraju probuditi. Da, dobro ste čuli: probuditi! Zato što su mi se ponekad činili plašljivi i zgrčeni. Sada moramo ostaviti te strahove po strani, moramo se ohrabriti, moramo napasti protivnika, tko god on bio.'

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Arrigo Sacchi je legendarni talijanski nogometni trener, poznat po svojoj revolucionarnoj taktičkoj filozofiji koja je promijenila moderni nogomet. Najpoznatiji je po svom radu s Milanom krajem 1980-ih i početkom 1990-ih, gdje je osvojio brojne domaće i međunarodne trofeje, uključujući dva naslova Lige prvaka. Sacchi je također bio izbornik talijanske reprezentacije, koju je doveo do finala Svjetskog prvenstva 1994. godine.

sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal