IZIGRALI PROPISE?

Leicester pod teškim optužbama i prijeti mu kazna!

12.04.2016 u 09:22

Bionic
Reading

Prema pisanju britanskog Guardiana, Leicester City prekršio je u sezoni u kojoj je izborio plasman u Premiership financijski 'fair play' zbog čega bi mogao dobiti visoku novčanu kaznu...

Leicester City juri prema naslovu engleskog prvaka. Sa sedam bodova prednosti ispred Tottenhama pet kola prije kraja sve je jasnije da će romantična nogometna bajka malog kluba završiti na najljepši mogući način.

No, sa slavom i medijskim publicitetom dolaze i optužbe pa tako britanski Guardian donosi priču prema kojoj je Leicester City prekršio financijski 'fair play' u sezoni 2013-14. kada je klub preuzeo tajlandski vlasnik Vichai Srivaddhanaprabha.

Tada je klub bio u dugovima koje je sanirao pomoću sumnjive firm Trestellar koja nema niti web stranicu niti telefonski broj, a na adresi na kojoj je prijavljena nema nikakvog ureda.

Trestellar je kupio prava za marketinško korištenje klupskog brenda po pretjerano visokoj cijeni, da bi ih zatim prodao nazad tajlandskim vlasnicima kluba. Na taj način u klub je ubrizgan novac koji ga je vratio u život, a takav način poslovanja nije u skladu s financijskim 'fair playom' na Otoku.

'Ono što je Leicester napravio je financijski doping od strane vlasnika, dok su se drugi klubovi držali pravila koja su bila dogovorena,' izjavio je za Guardian neimenovali čelnik jednog kluba u Championshipu iz kojeg je te godine Leicester ušao u Premiership.

Cijeli slučaj je pod istragom. Na radost ljubitelja nogometa diljem svijeta, ovaj slučaj star dvije godine ne može Leicesteru oduzeti potencijalni naslov prvaka u svibnju, ali mogla bi ga snaći visoka novčana kazna koja bi mu poremetila planove za budućnost.