ovo nismo očekivali

Lewandowski u sjajnoj formi dolazi u Osijek; poljska legenda ga je ipak zasipala uvredama

02.09.2024 u 19:59

Bionic
Reading

Poljska nogometna zvijezda našla se pod oštrim kritikama.

Reprezentacija Poljske okupila se u Varšavi kako bi se pripremila za prve utakmice u novoj sezoni Lige nacija. Poljaci će se natjecati u najvišem rangu ovog takmičenja, a za početak ih očekuju dva gostovanja – protiv Škotske u Glasgowu i Hrvatske u Osijeku.

Dobra vijest za Poljake je da je njihov kapetan i najveća zvijezda, Robert Lewandowski, u vrhunskoj formi na klupskoj razini. Njegova Barcelona impresivno je započela novu sezonu La Lige, a poljski napadač već je postigao četiri gola u prvenstvu.

Međutim, Poljska već dugo nije ostvarila značajan uspjeh na međunarodnoj sceni, a dio javnosti krivnju za to svaljuje upravo na njihovog ključnog igrača. Među kritičarima se našla i legenda poljskog nogometa, Grzegorz Lato, bivši reprezentativac i predsjednik Saveza.

Lato smatra da Lewandowski pokazuje veći angažman u klupskim utakmicama nego u reprezentativnom dresu:

'Zaista bih volio da svaku utakmicu za reprezentaciju igra kao da je u dresu Barcelone. Nema tu popuštanja! Jeste li ga vidjeli protiv Valencije? Mnogo trčanja, probijanja obrane, dva gola i još jedna odlična prilika. Umjesto da se trudi, on samo maše rukama. Znam da je nogomet danas drugačiji, da je to nova generacija. I sam sam veliki navijač, ali... neka pogleda kako smo mi igrali za reprezentaciju. Nemam mu više što reći', izjavio je Lato.