ŠAFAROVA BILA BOLJA

Lijepoj Ani 'toliko malo' nedostajalo je do finala

04.06.2015 u 17:38

Bionic
Reading

U finalu turnira tenisačica na ovogodišnjem Roland Garrosu igrat će Čehinja Lucie Šafarova i prva igračica svijeta Amerikanka Serena Williams.

Za 28-godišnju Šafarovu ovo je najveći uspjeh u karijeri, jer će u subotu po prvi puta zaigrati u finalu nekog 'grand slam' turnira, dosadašnji najbolji rezultat bilo joj je polufinale Wimbledona prošle godine.

Naravno, nepotrebno je reći da je u gledalištu pariškog teniskog kompleksa bio i najžešći navijač Ane Ivanović, Bastian Schweinsteiger, koji će večeras imati nešto drugačiji zadatak. Naime, dosad je morao 'stišavati' euforiju, a sada će pak morati tješiti uplakanu ljepoticu.
Serena Williams je u drugom polufinalu nadigrala Švicarku Timeu Bacsinszky sa 4:6, 6:3, 6:0. Williams je u Parizu u lovu na svoj 20. 'grand slam' naslov u pojedinačnoj konkurenciji, te treći u Roland Garrosu, nakon 2002. i 2013., a protiv Bacsinzsky je po četvrti put ove godine u Parizu pobijedila nakon što je izgubila prvi set.

Protiv 26-godišnje Švicarke je imala set i 'break' zaostatka, gubila je sa 2:3 u drugom setu, ali je potom osvojila svih sljedećih 10 gemova.

POLUFINALE:
Serena Williams (SAD/1) - Timea Bacsinszky (Švi/23) 4:6, 6:3, 6:0
Lucie Šafarova (Češ/13) - Ana Ivanović (Srb/7) 7:5, 7:5