PLES NA KIŠI

Ludnica na kultnoj Spa; Max dominirao na kiši, Leclerc ni kriv ni dužan na poleu

27.07.2024 u 17:42

Bionic
Reading

Ferrarijev vozač osvojio je drugo mjesto na kvalifikacijama za VN Belgije, ali će sutra startati prvi zbog kazne koju mora odraditi Max Verstappen

Charles Leclerc drugu je sezonu zaredom došao do najbolje startne pozicije na VN Belgije, iako drugu uzastopnu sezonu nije ostvario najbrže vrijeme kvalifikacija.

Na legendarnoj Spa-Francorchamps uvjerljivo je najbrži bio aktualni svjetski prvak Max Verstappen, ali će on startati 11. jer ima kaznu zbog sudara s Lewisom Hamiltonom u Mađarskoj i promjene motora. Kiša je padala na mahove, ali je staza ostala mokra do Q3, tako da su svi vozači najbolje vrijeme postavili na intermediate gumama.

Verstappen je u takvim uvjetima bio dva koplja ispred svih, a dugo se činilo da će pole poziciju naslijediti njegov momčadski kolega Sergio Perez. Pa ipak, Leclerc je još jednom izvukao iz šešira veličanstven krug i dohvatio drugo mjesto, dovoljno za pole.

Nakon trećeg Pereza startat će Lewis Hamilton ispred Landa Norrisa i Oscara Piastrija u McLarenu i Georgea Russella. Top 10 zaokružit će Carlos Sainz u drugom Ferrariju, Fernando Alonso u Aston Martinu i Esteban Ocon u Alpineu.

Ne, nemate déjà vu, Leclerc je i lani bio drugi u kvalifikacijama, ispred Verstappena, ali je na isti način naslijedio pole zbog Nizozemčeve kazne.