rukometna ljepotica

Luka Cindrić u produžetku ugasio Barcelonu, može li do naslova svjetskog prvaka?

01.10.2024 u 20:26

Bionic
Reading

Rukometaši mađarskog Veszprema prvi su finalisti Svjetskog klupskog prvenstva za rukometaše, nakon što su u uzbudljivom polufinalu u produžetku svladali Barcelonu sa 39:34 (15:13, 29:29), a velike zasluge za pobjedu imao je hrvatski reprezentativac i Luka Cindrić.

On je svom bivšem klubu postigao pet pogodaka (5/8), a triput je zatresao mrežu u dodatnih 10 minuta. U mađarskom sastavu je briljirao francuski reprezentativac Nedim Remili sa devet pogodaka (9/13), od toga četiri u produžetku, a isti broj golova je postigao i njegov sunarodnjak Hugo Descat (9/11). Gol Veszprema sjajno je branio Rodrigo Corrales koji je sakupio čak 17 obrana.

Strijelce Barcelone je sa 10 pogodaka predvodio Aleix Gomez, dok je devet golova postigao Francuz Dika Mem.

Mađarska momčad je veći dio dvoboja provela u vodstvu, a Barcelona je u prvih 50 minuta imala tek jedno vodstvo (3:2). Golom Dike Mema u 58. minuti katalonska momčad je prvi put došla do prednosti od dva gola (29:27), ali su Hugo Descat i Mohamed Yehia Elderaa odveli utakmicu u produžetak (29:29).

U dodatnih 10 minuta Veszprem je bio nadmoćan (10:5), a nakon prva dva pogotka koje je postigao Luka Cindrić za 31:29, mađarska momčad nije dopustila Barceloni da se vrati u utakmicu.

Svjetsko klupsko prvenstvo se odigrava u egipatskom New Capital Cityju, satelitskom naselju uz Kairo, koje je u izgradnji od 2015.

Veszprem će u finalu igrati protiv njemačkog Magdeburga koji je s 24:20 pobijedio egipatski Al Ahly. Njemačka momčad je u lovu na četvrti uzastopni trijumf u ovom natjecanju, čime bi se potpunu približila Barceloni, koja je s pet trofeja iz sedam finala najuspješnija momčad u povijesti klupskog SP-a.