OVO JE BILO BOLNO

Luka Cindrić vrlo iskreno objasnio razloge najtežeg hrvatskog poraza

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 17:14
  • Objavljeno 02.08.2024 u 17:14
Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši upisali su drugi poraz u skupini A olimpijskog turnira pa je prolazak u četvrtfinale i dalje upitan. Bolja je u četvrtom kolu bila Švedska s uvjerljivih 38:27 (18:15).

Prvi strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović s osam golova. Luka Cindrić je postigao pet, Mario Šoštarić četiri, a Domagoj Duvnjak tri pogotka. Vratar Dominik Kuzmanović je upisao 14 obrana.

Kod Švedske je prvi strijelac bio Lucas Pellas s devet pogodaka, dok su po pet u švedsko slavlje ugradili Albin Lagergren i Sebastian Karlsson. Golman Andreas Palicka je skupio čak 15 obrana.

Nije jednostavno objasniti razloge ovakvom porazu, no jedan od najiskusnijih, Luka Cindrić, stao je pred kamere HRT-a i dao svoje viđenje dvoboja.

'Mislim da smo odlično krenuli, ne samo Kuzmanović, i obrana i napad su dobro funkcionirali. Ali oni su nas stigli i poveli, a mi smo mentalno pali. Događalo nam se to i prije, i na ovom turniru i općenito. Da nemamo snage za vratiti se u utakmici. Ako želimo išta, to moramo popraviti. Znamo mi igrati rukomet, ali uvuče nam se neka nesigurnost, radimo greške koje inače ne radimo. Trebamo ovo što prije zaboraviti i krenuti dalje', rekao je Cindrić pa nastavio:

Standings provided by Sofascore

'Nisu nas oni ničim iznenadili. Loše smo igrali obranu, u napadu smo uzimali nerezonske šuteve. Moramo i možemo puno bolje'.

Španjolska?

'Prošli smo puno puta kroz ovakve situacije, treba nešto naučiti iz ovoga i to je to. Pouka je da se ovako ne može igrati. I ne smije', zaključio je.

Za Šveđane je ovaj susret bio biti ili ne biti.

'Pa je, ali bila je i nama jako važna utakmica. Ušli smo opet dobro, Kuzma je sve branio, igrali smo dobro u obrani, ali smo dopustili da nam se priključe. Uvijek je teže loviti rezultat. Palicka nam je branio sve živo, oni su dolazili do lakih golova, pokušali smo 7 na 6, ali ni to nam nije prolazilo', kazao je Mario Šoštarić.

'Jako težak poraz, moramo se podignuti, skupiti glave i napraviti sve da pobijedimo Španjolce'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal