disciplina prije svega

Luka Modrić opet u drugom planu, a Carlo Ancelotti se nakon pobjede ispričavao

02.09.2024 u 09:12

Bionic
Reading

U 4. kolu španjolske La Lige nogometaši madridskog Reala su ostvarili drugu pobjedu, na domaćem terenu su pobijedili Betis 2-0. Oba je gola za 'kraljeve' zabio Kylian Mbappe - u 67. i 75. minuti iz jedanaesterca

Bili su to prvi prvenstveni golovi Kyliana Mbappea nakon dolaska u Madrid. Ranije je postigao jedan gol protiv Atalante u europskom Superkupu.

Trener Reala Carlo Ancelotti je nakon pobjede govorio o pritisku na francusku zvijezdu...

'Morate njega pitati, mi nikad nismo radili nikakav pritisak. Odigrao je dobru utakmicu i imao prilike. Mislim da je važno da zabije, ali ovdje više ocjenjujemo kolektivni rad', kazao je Ancelotti koji je i protiv Betisa iznenadio odabirom igrača u veznoj liniji.

Na klupi za pričuve ostali su naš Luka Modrić i mladi Arda Guler iako se očekivalo da će zaigrati. No, Ancelotti je 'u vatru' gurnuo Danija Ceballosa.

'Daje nam puno više čvrstoće u sredini. Kad protivnik izađe prema naprijed puno lakše nam je kontrolirati igru kad je Dani u veznoj liniji', pojasnio je Ancelotti koji se na kraju ispričavao Gulleru kojeg niti nije uveo u igru.

  • +14
Real Madrid - Betis, španjolska liga, 1.9.2024. Izvor: EPA / Autor: Borja Sanchez-Trillo

'Treneru, ne tražite oprost, ja poštujem vaše odluke', rekao je mladi igrač trofejnom treneru, tvrdi Realov portal Defensa Central.

A Luka Modrić je u igru ušao u 84. minuti umjesto Kyliana Mbappea koji je zaradio ovacije navijača na Santiago Bernabeu. Kapetan 'vatrenih' opet je dobio samo 'mrvice', minute na samom kraju utakmice. Sličnu sudbinu dijele Brahim Diaz, Fran Garcia i Endrick. Carlo Ancelotti je i za njih imao jasnu poruku.

'Moraju biti spremni za ulazak u igru, da maksimalno spremni na terenu odgovore na sve zahtjeve. Oni su to i napravili, dali su puno energije momčadi kad je to bilo potrebno', kazao je Ancelotti.

Standings provided by Sofascore