psk_2

IZAŠAO PRED NOVINARE

Luka Modrić priznao što nije bilo dobro: Ne znam zašto smo im to dopustili...

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija remijem 2:2 protiv Albanije ostala je u igri za plasman u osminu finala Eura. No, da će biti jednostavno, neće, jer u zadnjem kolu Dalićeva momčad na čelu s kapetanom Lukom Modrićem mora pobijediti Italiju

Šokantna završnica dvoboja u Hamburgu uskratili je Hrvatskoj dva boda. No, ulazak u utakmicu ponovno je bilo loš, Albanci su poveli 1:0, još je dva puta Livaković skidao 'zicere'. No, u drugom dijelu, uslijedio je preokret. Ali i već spomenuta završnica, u kojoj su Albanci zabili za konačnih 2:2.

'Nismo bili pravi, opet smo lošije ušli u utakmicu. Zabili su nam taj gol i onda je bilo teško igrati. U drugo poluvrijeme ušli smo s dvije promjene, potom je sve izgledalo bolje, preokrenuli smo. Ali onda smo opet u zadnjih pet ili deset minuta, ne znam iz kojeg razloga, povukli. I dopustili da nam iz nekog nereda stvore dvije, tri prilike i onda zabiju taj gol', rekao je nakon utakmice kapetan Luka Modrić.

Rekao je Modrić kako se svih '90 +' minuta osjećao jako dobro, te potvrdio da je drugo poluvrijeme putokaz za Italiju.

'Definitivno. Tako trebamo igrati. Drugo poluvrijeme je bilo jako dobro. Ponavljam, do tih zadnjih pet minuta, kada su nam zabili taj drugi gol. Počeli smo srljati, gubiti lopte, I povukli smo se. Nismo više radili presing, Ostavili smo i prostora, gdje su nas na kontre i polukontre mogli kazniti, što su na kraju i napravili'.

Luka Modrić nakon Albanije Izvor: tportal.hr

Što se dogodilo na poluvremenu, što je izbornik rekao da ste tako izgledali u nastavku?

'Izmjene su donijele pomak, izašli smo puno angažiranije, puno borbenije, radili smo dobar presing, tako da im nismo dali da izađu, i svaka duga lopta bila je naša. To je bila osnovna razlika.'

Situacija je sada jasna. Za eventualni prolazak skupine treba vam pobjeda protiv Italije.

'Kako sada stvari stoje. No, vidjet ćemo od sutrašnjeg rezultata. Ali moramo pobijediti i vidjeti hoće li nam ta četiri boda biti dovoljna. Nemamo druge opcije, osim pobjede. Vjerujem da to možemo napraviti, ali samo pod uvjetom da igramo kao što smo igrali u drugom dijelu. I još bolje. Sigurno možemo. Bit će teško protiv Italije, bez daljnjega'.

  • +90
Euro 2024: Utakmica 2. kola skupine B Hrvatska - Albanija (19.6.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Italija je ipak puno jači suparnik od Albanije?

'Italija je jako dobra ekipa, imaju odličnog trenera. I morat ćemo biti puno bolji, još bolji nego smo bili danas'.

Koliko vas brine drugi uzastopni loš ulazak u utakmicu?

'Napravit ćemo analizu i vidjeti što moramo popraviti. Sigurno da nismo zadovoljni s tim ulaskom, morat ćemo nešto promijeniti, kako nam se ne bi opet dogodilo da lovimo zaostatak. I to nije ugodno, ali pokazali smo da se možemo vratiti iz negativnog rezultata. Baš šteta da smo se tih zadnjih pet minuta povukli i dopustili Albancima da nam zabiju gol. No, što je tu je, i dalje smo pozitivni. sve ovisi o nama. I znamo što nam je činiti', završio je Luka Modrić.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal