totalni krah

Manchester United doživio sramotu kakva se ne pamti još od 1976. godine

09.10.2024 u 13:21

Bionic
Reading

Engleski velikan Manchester United prvi put u reprezentaciji Engleske nema svog nogometaša još od davne 1976. godine

Nakon dugih 48 godina Manchester United je doživio da nema niti jednog igrača u engleskoj reprezentaciji, kojoj je redovito davao najveće zvijezde.

Iako je za aktualno okupljanje za Ligu nacija jedan 'otpao' zbog ozljede, ovaj podatak najbolje govori u kakvim je problemima velikan s Old Trafforda nakon desetljeća najvećih uspjeha.

Podsjetimo, najveći talent 'crvenih vragova' Kobbie Mainoo postao je članom reprezentacije i dobio je poziv izbornika Leeja Carsleya, ali je otpao sa spiska zbog ozljede. Tako se dogodilo da United nema niti jednog reprezentativca još od 1976. godine!

Uz Mainooa, s popisa su otpali Ezri Konsa i Morgan Gibbs-White, još dvojica ozlijeđenih igrača uoči utakmica s Grčkom i Finskom u Ligi nacija. Englezi su u prva dva kola upisali dvije pobjede.

Posljednjih godina, iako United nije briljirao, imao je nekoliko standardnih reprezentativaca u svojim redovima. To su najčešće bili Harry Maguire, Marcus Rashford i Luke Shaw, kao i neki od igrača koji su ovog ljeta napustili Old Trafford poput Jadona Sancha.