hrvatska nada

Marko Golubić je prošao u četvrtfinale; do borbe za medalju čeka ga opasan Britanac!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 08.08.2024 13:28
  • Objavljeno 08.08.2024 u 11:49
Bionic
Reading

Hrvatski tekvondo borac Marko Golubić plasirao se u četvrtfinale u kategoriji do 68 kg na Olimpijskim igrama u Parizu u četvrtak.

Već je 13. dan Olimpijskih igara i one se polako približavaju kraju. Uživali smo maksimalno, osobito u nastupima hrvatskih sportaša, no još nije gotovo. Naši se sportaši mogu realno nadati još barem dvjema, a možda čak i pet medalja. Danas je nova velika prilika za medalju u taekwondou.

Nakon sinoćnjeg uspjeha Lene Stojković u taekwondou, Hrvatska je u Parizu osvojila dva zlata, srebro i tri bronce. Prvi sljedeći koji može pridružiti se osvajačima medalja je još jedan taekwondoaš, Marko Golubić. U danu nešto mirnijem za hrvatski sport, 24-godišnji Zagrepčanin bit će naš jedini predstavnik. Nadamo se da ćemo ga pratiti tijekom cijelog dana, jer bi to značilo da se bori za odličja.

Golubić je u osmini finala pobijedio Dominikanca Bernarda Piea 2-0 (3-0, 10-2). U prvoj rundi je Golubić do bodova došao udarcem šakom oklop i jednim u oklop. U drugoj rundi su obojica pogodila oklop suparnika nogom, no nakon toga je Golubić zaredao nekoliko udaraca i odvojio se.

Sada ga u četvrtfinalu čeka Britanac, Bradley Sinden. Sinden je osvojio brojne medalje, uključujući zlato na Svjetskom prvenstvu u taekwondou 2019. godine u kategoriji do 68 kg, čime je postao prvi britanski muški svjetski prvak u taekwondou. Također je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal