NJEGOVO VRIJEME DOLAZI

Mladi Splićanin u Zagrebu uvjerljivo došao do prvog četvrtfinala jednog Challengera

06.06.2024 u 15:58

Bionic
Reading

Luka Mikrut pobijedio je (6:3, 6:2) osmog nositelja turnira te s lakoćom izborio četvrtfinale Zagreb Opena

Splićanin Luka Mikrut, trenutno 509. igrač ATP ljestvice, prvi je od hrvatskih tenisača uspio izboriti plasman u četvrtfinale Challengera Zagreb Open pobijedivši u drugom kolu osmog nositelja, 203. tenisača svijeta, Henriquea Rochu. Mikrut je slavio sa 6:3, 6:2 nakon 85 minuta igre na središnjem terenu teniskog kompleksa na Šalati.

Za 20-godišnjeg hrvatskog tenisača ovo je prvo četvrtfinale na Challenger Touru u pojedinačnoj konkurenciji, a do njega je došao na doista uvjerljiv način, potpuno nadigravši svog portugalskog vršnjaka.

Već u najavi meča je Mikrut rekao da dobro poznaje suparnika, iako nikada prije nisu igrali službeni meč, te da vjeruje u svoje izglede za pobjedu, ako sprovede u djelo taktičke zamisli. Upravo to je i učinio.

Mikrut je iskorstio četiri od pet prilika za break, spasio tri od četiri break-lopte koje je imao Rocha te dominirao i u ostalim statističkim kategorijama. Mikrutov četvrtfinalni suparnik će biti pobjednik dvoboja između Enza Couacauda i Rodriga Pacheca Mendeza.