LIGA PRVAKA

Modri, oprezno; Monaco šokirao Barcelonu unatoč golčini Laminea Yamala

19.09.2024 u 23:11

Bionic
Reading

Monaco je kod kuće slavio protiv Barcelone (2:1), koja je velik dio utakmice igrala s igračem manje, i napravio prvo veliko iznenađenje ove sezone u Ligi prvaka

Idući suparnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka, Monaco priredio je iznenađenje porazivši u susretu prvog kola Barcelonu sa 2-1.

Loše je počelo za Barcelonu. Gosti su već u 10. minuti ostali s igračem manje. Vratar Marc-Andre ter Stegen je krivo dodao, Takumi Minamino je ukrao loptu, a Eric Garcija ga je kao zadnji igrač obrane oborio zaradivši isključenje.

Samo šest minuta kasnije Maghnes Akliouche je nakon solo prodora zabio za 1-0. Barcelona je uspjela izjednačiti u 28. minuti preko Laminea Yamala.

Momčad iz Kneževine je do nove prednosti stigla u 72. minuti. Vanderson je uputio sjajnu, dugu loptu do Georga Ilenikhene koji je izbio sam ispred Barcina vratara i lijepo pogodio za 2-1.

Ilenikhena je u 80. minuti mogao potvrditi pobjedu domaćina, ali je loše pucao. Dvije minute kasnije odličnu priliku je imao i Folarin Balogun, ali je Ter Stegen obranio. U 86. minuti nizozemski sudac Allard Lindhout je dosudio kazneni udarac za Monaco nakon starta Iniga Martineza nad Balogunom, ali je nakon asistencije VAR-a promijenio odluku. Do kraja susreta Španjolci su pokušali izboriti remi, ali nisu uspjeli.