razlog je bizaran

Na Copa Americi pršte kazne; izbornik Urugvaja posljednji je u nizu...

30.06.2024 u 23:55

Bionic
Reading

Urugvajski izbornik Marcelo Bielsa suspendiran je na jednu utakmicu od strane CONMEBOL-a zbog kašnjenja njegove momčadi pri izlasku na teren tijekom utakmice protiv Bolivije, koju su u četvrtak pobijedili s rezultatom 5-0

Južnoamerička nogometna federacija kaznila je Urugvajski nogometni savez sa 15.000 dolara zbog nepoštivanja članaka 104 i 145 pravila turnira, koji se odnose na izlazak na teren 'kasnije od planiranog vremena'.

Marcelo Bielsa, izbornik Urugvaja, neće biti na klupi kada se njegova momčad suoči sa Sjedinjenim Državama u posljednjem kolu skupine C na stadionu Arrowhead u Kansas Cityju u ponedjeljak. Momčad će tada voditi njegov pomoćnik Pablo Quiroga.

Bivši trener Leeds Uniteda četvrti je trener koji je suspendiran zbog istog razloga na ovogodišnjoj Copa Americi, nakon Argentinca Lionela Scalonija, čileanskog izbornika Ricarda Garece i Venezuelanskog izbornika Fernanda Batiste.

Argentina je sa zakašnjenjem stigla na početak drugog poluvremena utakmice protiv Kanade u 1. kolu skupine A što je jako razljutilo kanadskog izbornika Jessea Marscha koji je kazao kako bi branitelj naslova i svjetski prvak trebao biti kažnjen zbog tog postupka

Nakon prva dva kola, Urugvaj se nalazi na vrhu ljestvice sa šest bodova. Sjedinjene Američke Države i Panama imaju po tri boda, dok je Bolivija na začelju bez bodova.

Standings provided by Sofascore