SUPERSPORT HNL - 4. KOLO

Na programu lokalni derbi i okršaj kumova; evo gdje gledati Varaždin - Belupo, te Dinamo - Gorica

24.08.2024 u 09:12

Bionic
Reading

Ove subote igraju se dvije utakmice 4. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Od 18.15 sati u lokalnom derbiju, Varaždin je domaćin Slaven Belupu. Potom, od 20.30 sati u Maksimiru igraju Dinamo i Gorica

VARAŽDIN - SLAVEN BELUPO (18.15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Ove subote na stadionu u Varaždinu igra se lokalni derbi, koji uvijek ima puno tenzija. Istina, daleko je to od intenziteta najvećih svjetskih derbija, ali i u Varaždinu i u Koprivnici želi se pobijediti baš u ovoj utakmici.

U prva tri kola ni jedni ni drugi nemaju pobjeda, a kada vidimo tko su im bili suparnici, jasno je da se baš u ovom ogledu očekuje maksimalan bodovni učinak.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Dolazi nam prva utakmica ove sezone u kojoj moramo preuzeti ulogu favorita i tražiti tri boda pred domaćom publikom bez nekog pritiska, posvetiti se sebi, da nam je fokus svih 90 minuta, da nema padova u igri i da osvojimo tri boda koja su nam jako bitna za nastavak prvenstva', rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Šafarić će na raspolaganju imati kompletan kadar, osim ozlijeđenog Neversa, no i on bi, nakon prvenstvene stanke, trebao biti u kadru. Slaven Belupo je u tri dosadašnja ogleda osvojio jedan bod i trenutačno se nalazi na posljednjem mjestu.

'I oni će kao i mi tražiti pobjedu, ali ne zanima nas previše Slaven Belupo. Moramo se nametnuti od prve minute, da se oni više bave s nama, da dobro izgledamo i da se od prve minute vidi tko je kvalitetnija momčad i da bodovi ostanu kod kuće', poručio je trener Varaždina.

  • +23
Hajduk - Varaždin (18.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Na klupi gostiju iz Koprivnice neće biti prvog trenera Ivana Radeljića. Jer suspendiran je zbog 'dugačkog jezika' i psovki na utakmici Belupa i Lokomotive.

'Čeka nas lokalni derbi u Varaždinu koji je uvijek interesantan, kako nama igrati, tako i gledateljima. Dosada smo tamo dobro prolazili pa se nadam da će i ove subote biti tako. Božić je ozlijeđen, Jelić Balta i Šuto su, isto tako, vani, Lešković se vraća, također i Krušelj. Malo su nas te ozlijede potrefile, pogodile su nas tamo gdje smo najtanji, ali riješit ćemo to i posložiti momčad za Varaždin', rekao je Radeljić te dodao.

'Novi igrači bi trebali biti u konkurenciji. Bit će nam sigurno pojačanja, to su igrači s ogromnim iskustvom, a i domaći dečki. Dolček pogotovo, Grgić je tu već bio, zna okruženje i gotovo sve igrače, osjeća se kao kod kuće i takvi igrači nam trebaju. Donose nam kvalitetu više na pozicijama na kojima smo kratki i mislim da smo tu napravili dobar posao. No nadam se još jednom pojačanju, a poziciju neću otkriti', zaključio je Radeljić.

Slaven Belupo - Lokomotiva 2:2 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

DINAMO - GORICA (20.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Dinamo između dva važna europska ispita, možda čak i najveća u novijoj povijesti, jer igra se za ulog od 34 milijuna eura, mora odraditi i prvenstveni ogled protiv Gorice.

Jasno je da je Dinamo veliki favorit, ali opuštanja u Jakirovićevoj momčadi neće biti, jer pobjeda neće doći 'sama'.

'Kod Gorice je puno igrača otišlo, a to znam i zato što mi je trener Gorice, Rajko Vidović, vjenčani kum. Dosta sam involviran, razmjenjujemo iskustva. Nije mu lako, otišli su igrači koji su radili razliku, dosta je mladih, željnih dokazivanja, ali njima treba vremena da sve sjedne na mjesto, da i oni pohvataju zahtjeve prve lige. Doći će ovdje igrati kao nedavno Istra 1961 i Šibenik, skupo će prodati kožu u nadi da mogu nešto, da tako kažem – iščačkati. Na nama je da budemo maksimalno fokusirani', priznao je Dinamov trener Sergej Jakirović.

Na kakav kadar trener može računati u subotnjoj utakmici?

'Nedostaju nam ozlijeđeni Mauro Perković i Dino Perić, utakmicu će preskočiti i kapetan Arijan Ademi i Stefan Ristovski u nadi da će nam se obojica priključiti u srijedu, ne želimo komplicirati i forsirati. Nakon treninga ćemo odlučiti, ali sigurno ćemo zarotirati nekoliko pozicija i pritom iskazati povjerenje i onima koji su manje igrali. Dečki dobro treniraju, moramo im dati minutažu i pokazati da vjerujemo u njih. Na klupi će biti i neki mladi igrači', zaključio je Jakirović.

  • +33
Dinamo - Šibenik (16.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Gorica čeka prvu prvenstvenu pobjedu u nov sezoni. U prošlom kolu gubila je od Osijeka, ali ipak je uspjela doći do boda. Možda i to dodatno osokoli igrače Rajka Vidovića.

'Čeka nas najzahtjevnija, ali možda s druge strane i najlakša utakmica.

'Idemo u Maksimir odigrati pravu, mušku utakmicu. Igramo s Dinamom, koji je već u prva tri kola pokazao da je najozbiljniji kandidat za naslov prvaka, a ja bih rekao i da je ovo najjači Dinamo u posljednjih nekoliko godina. Čeka nas izuzetno teška i zahtjevna utakmica, ali rekao sam i svojim igračima: idemo uživati, odigrati što je bolje moguću utakmicu! Pokazali smo protiv Osijeka da možemo parirati našim najjačim klubovima, bitno je da damo sve od sebe pa ćemo na kraju vidjeti što će im to donijeti', govori Vidović, koji je s Dinamovim trenerom svakodnevno u kontaktu. Ipak su kumovi, no Jakirović mu je sigurno prešutio planove za prvih 11.

'Igrali su Europu, igrat će i uzvrat četiri dana nakon naše utakmice, sigurno će trener Jakirović rotirati dio igrača, ali opet ću ponoviti da je ovo možda i najjači Dinamo posljednjih godina. Pa tamo su na klupi Ademi, Rog, ponekad Pjaca, ponekad i Petković… Što više reći o njima? Izuzetno su kvalitetni, bit će teško koga god trener pošalje na teren, ali ono što tražim od svojih igrača je da imaju pravi pristup, da daju sve od sebe i da uživaju u utakmici', završio je Vidović.

Gorica - Osijek 2:2 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore