rezultat nije bitan

Najveća borba u povijesti imat će i revanš, ali otvara se prilika i za Hrgovića

08.05.2024 u 16:40

Bionic
Reading

Prva borba dvojice teškaša je na rasporedu 18. svibnja u Rijadu

Odbrojavamo sitno da najvećeg boksačkog spektakla u povijesti, 18. svibnja u Rijadu, susreću se dva velikana teškaške divizije, Tyson Fury i Oleksandr Usyk.

Krenuvši s pregovorima za prvu borbu u ugovor je umetnuta klauzula za instantni revanš neovisno o pobjedniku.

Pobjednik će postati jedinstveni vlasnik svih teškaških pojaseva, uspostavljajući se kao prvi apsolutni prvak teške kategorije nakon Lennoxa Lewisa, koji je u studenom 1999. jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Evandera Holyfielda i ujedinio naslove WBA, WBC i IBF verzija. S obzirom na to da je 2004. godine, s verifikacijom WBO-a, započela era četiriju pojaseva, a da nijedan teškaš do danas nije uspio osvojiti sve četiri velike titule, jasno je da bi pobjednik iz meča Furyja i Usika imao posebno rezervirano mjesto u boksačkoj povijesti.

Glavni saudijski čovjek za pitanja vezana uz sport i zabavu, Turki Alalshikh, u svojoj je posljednjoj izjavi odmah potvrdio datum revanša gore spomenutog meča.

'Revanš će se održati 12. ili 13. listopada i to neovisno o ishodu prvog meča', rekao je Alalshikh u intervjuu za ESPN.

To bi značilo kako će se vjerojatno otvoriti situacija u kojoj pobjednik prvog meča napušta IBF-ov pojas te se samim time otvara velika prilika našem Filipu Hrgoviću da postane prvi hrvatski teškaški prvak ikada.