pogledajte gol na debiju

Napoli je gubio do samog kraja utakmice, a onda je ušao Lukaku i započeo preokret!

31.08.2024 u 23:14

Bionic
Reading

U 3. kolu Serie A, Napoli je na domaćem terenu dočekao Parmu u utakmici koja je donijela dramatičan preokret i nevjerojatnu završnicu.

Parma je iznenadila domaćina ranim vodstvom koje je ostvarila već u 19. minuti, kada je Ange-Yoan Bonny realizirao kazneni udarac. Bonny je hladnokrvno zabio penal, donijevši svojoj momčadi prednost koju su čvrsto držali do samog kraja utakmice.

Napoli se cijelu utakmicu mučio probiti obrambeni zid Parme, koja je discipliniranom i organiziranom igrom uspjela neutralizirati napade domaćina. Sredinom drugog poluvremena, u 62. minuti, trener Napolija odlučuje povući potez koji će se pokazati presudnim – u igru ulazi Romelu Lukaku, napadač koji je bio na marginama momčadi i kojeg mnogi nisu očekivali vidjeti na terenu.

Lukaku, neželjeni napadač koji je imao nesiguran status u klubu, pokazao je zašto je još uvijek velika prijetnja za protivničke obrane. U samoj završnici, točnije u 92. minuti, Lukaku je uspio izjednačiti rezultat nakon gužve u kaznenom prostoru Parme, vraćajući nadu Napoliju u posljednjim trenucima utakmice.

No, drama nije tu završila. Dok su se navijači još uvijek radovali izjednačenju, Napoli je nastavio s pritiskom. U 96. minuti, u posljednjim trenucima sudačke nadoknade, Frank Anguissa se našao u pravom trenutku na pravom mjestu te preciznim udarcem potpuno preokrenuo utakmicu, donijevši Napoliju sva tri boda.

Ovaj nevjerojatan preokret u završnici osigurao je Napoliju pobjedu od 2:1, koja će se dugo pamtiti zbog Lukakuovog izjednačujućeg pogotka i Anguissinog odlučujućeg udarca.

Gol Lukakua pogledajte OVDJE.