KAKVI TIGROVI...

Navijači izborili povijesnu pobjedu

18.03.2014 u 15:59

Bionic
Reading

Privatizacija kluba najčešće označava početak neograničenog provođenja 'slobodne volje' od strane novog vlasnika. No, ima i iznimaka

Engleski prvoligaš Hull City osnovan je prije 110 godina. Od osnutka nosi isto ime, a 2010. vlasnik kluba je postao Egipćanin Assem Allam koji se odlučio na krajnje kontroverzan potez. Krajem 2013. objavio je kako je klub registrirao kao 'Hull City Tigers Ltd' i tako pokrenuo proces promjene imena kluba. Ali i lavinu navijačkog nezadovoljstva.

Krenula je bitka, a konačna odluka mjerodavnog vijeća nogometnog saveza uslijedit će 9. travnja. No, britanski skysports.com prenosi kako je savez objavio da je vijeće danas dobilo preporuku da ne dozvoli promjenu imena kluba.

Navijači Hulla objasnili su što žele i izborili se za nastavak tradicije kluba


Allam je u više navrata 'nadimak' City nazvao običnim i bljutavim, ali organizirana skupina navijača provela je kampanju otpora pod nazivom 'City till we die' i na kraju došla na prag ostvarenja velikog cilja. Predstavnik navijača, naravno, presretan je vijestima iz saveza dok je gazdin sin Ehab ponovno istaknuo da jedino s nadimkom Tigrovi taj klub može privući pažnju sponzora.