Nije to sve...

Neće skoro u ring! Ryan Garcia izbačen iz WBC-a zbog rasizma

05.07.2024 u 15:18

Bionic
Reading

Američki boksač Ryan Garcia isključen je iz borbi koje organizira Svjetsko boksačko vijeće (WBC) nakon rasističkih izjava na društvenim mrežama, izvijestio je u petak predsjednik tog međunarodnog tijela.

'Koristeći svoje ovlasti kao predsjednik WBC-a, zabranjujem Ryanu Garciji sve aktivnosti unutar naše organizacije', rekao je Mauricio Sulaiman u izjavi objavljenoj na X.

WBC, jedan od glavnih međunarodnih boksačkih saveza, donio je odluku nakon što je Garcia nekoliko puta upotrijebio rasističku uvredu tijekom prijenosa uživo na X. Boksač je također ismijavao Georgea Floyda, Afroamerikanca kojeg je policija ubila u Minneapolisu 2020. i čija je smrt izazvala proteste širom svijeta.

'Odbacujemo svaki oblik diskriminacije', rekao je predsjednik WBC-a. 'Bojim se za dobrobit Ryana, koji je opetovano odbijao našu pomoć za mentalno zdravlje i ovisnost.'

Garcia (25) trenutno služi jednogodišnju zabranu uzimanja dopinga nakon što je bio pozitivan na ostarin, anabolički agens, 19. i 20. travnja, na dan njegove pobjedničke borbe u New Yorku protiv Devina Haneya.Tog dana, Garcia je nokautirao Haneya tri puta kako bi svom protivniku nanio prvi poraz, ali ipak nije preuzeo njegov WBC pojas u superlakoj kategoriji.

Prošlog mjeseca, Garcia je također uhićen zbog vandalizma jer je nanio štetu u iznosu od približno 15.000 dolara u hotelu na Beverly Hillsu u Kaliforniji.