ORGANIZIRALI 3. KOLO

KTB Tigar Cikatić novi je zamašnjak na sceni hrvatskog tajlandskog boksa

17.06.2024 u 09:13

Bionic
Reading

Ove nedjelje u sesvetskoj dvorani organizirano je 3. kolo prvenstva Grada Zagreba u tajlandskom boksu

Posebnost ovog borilačkog spketakla jest ta što ga je organizirao KTB klub Tigar Cikatić, poznat po vrhunskoj organizaciji i odličnim borcima, čiji je osnivač legendarni Branko Cikatić.

Na turniru je sudjelovalo sedam klubova, Tigar Cikatić, Muay Thai Academy, Muay Thai Taksin, Bronx Gym,Tiger Gym, Zrinski Gym i Spartan.

Organizirano je 12 borbi s 24 borca, a KTB Tigar Cikatić predstavlja su dva borca, Tonko Maroević (71 kg) i Leon Banek (67 kg).

'Posebna mi je bila čast da naš klub Tigar Cikatić organizira 3. kolo lige u tajlandskom boksu koje smo posvetili mom suprugu Branku Cikatiću. Zahvaljujem se Zagrebačkom savezu što nam je dao podršku, također sam sretna i ponosna da smo moj sin Bruno i ja ponovo oživjeli klub i što smo ga vratili u Zagreb, gdje je i sve je i što se tiče tajlandskog boksa krenulo 80-tih godina, a u čemu su sudjelovali gospodin Zvonimir Rebac i moj suprug Branko Cikatić. Zahvaljujemo se Srđanu Špirku i njegovim trenerima i borcima koji ponosno nose ime Tigar Cikatić. Zahvaljujemo se na potpori i dolasku čelnicima Sportskog saveza grada Zagreba Vjeki Šafranicu i Boni Marjanoviću, udruzi Veterana prve gardijske brigade Tigrovi Darku Katuši i Željku Matuzanu. Zahvale za dolazak i potporu Sveti Ercegu, bivšem treneru Senadu Ostermanu, bivšim borcima i članovima Tigar Cikatić kluba. Ovo je samo uvod u ono što će doći a to je memorijalni turnir Hrvatskog tigra Branka Cikatića koji ćemo održati sljedeće godine u ožujku na godišnjicu Brankove smrti. Želja mi je ta da se turnir organizira svake godine u čast mome suprugu jer je on to i zaslužio, jer bio je klasni borac kojeg i dan danas pamte svugdje u svijetu. Bio je veliki čovjek i veliki humanitarac i moja misija je da se njegovo ime ne zaboravi i da njegovo ime živi vječno', rekla je Ivana Cikatić, Brankova supruga, ujedno i predsjednica KTB Tigar Cikatić.

Veliku ulogu u organizaciji turnira odigrao je i Brankov sin Bruno.

'Jako sam zadovoljan i zahvalan na svemu ovome. Od organizacije do borbi i gostiju koji su nas došli podržati i održali s nekoliko lijepih rečenica i priča o Branku. Ovim putem se želim zahvaliti svim borcima koji su ušli u ring i dali sve od sebe, zahvalit se Savezu tajlandskog boksa Grada Zagreba na podršci i pomoći organizacije ove lige, gostima i prijateljima koji su se odazvali na naš pozive i sponzoru REVIMED što su mladim borcima omogućili poklon pakete.

Bilo je jako uzbudljivo i emotivno, bilo je pobjeda, bilo je poraza ali sve u svemu napredovali smo svi kao borci, treneri i suci. Organizirali smo ovo u spomen na moga oca Branka Cikatića, čovjeka koji je sinonim tajlandskog boksa. Mislim da bi bio ponosan na današnju organizaciju i borce. Hvala svima i hvala Zagrebu', naglasio je Bruno Cikatić, tajnik KTB Tigar Cikatić.

Naravno, cijeli ovaj borilački spektakl nije mogao proći iz bez boraca KTB-a Tigar Cikatić.

'Nastupili smo s dva borca, od kojih je jedan mlađi junior i kojem je ovo bila prva borba i koji je izgubio meč, ali je pokazao srčanost i dobru tehniku tajlandskog boksa. U drugom meču, pobijedili smo tehničkim nokautom u drugoj rundi . Želimo se zahvaliti našim protivnicima.

Organizacija je bila odlična, i bilo mi je drago vidjeti puno starih lica uz koje sam proveo svoje mlade danu u svom najvoljenijem klubu za kojeg sam se borio a to je Tigar Cikatić. I naravno, drago mi je da su se svi sjetili čovjeka, na kojeg mi u klubu mislimo svakog dana, posebice ja, odnosno na mog trenera Branka', rekao Srđan Špirk, glavni trener u KTB Tigar Cikatić.