REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO

Uz Cikatiće učite od trenera koji je stvorio najveće borce i svjetske prvake

10.09.2024 u 11:57

Bionic
Reading

Prije četiri godine zauvijek nas je napustio jedan od najvećih hrvatskih boraca svih vremena, Branko Cikatić. No, tradicija kluba Tigar Cikatić ponovno je zaživjela, a supruzi Ivani i sinu Bruni, koji uz podršku trenera Srđana Špirka prenose ljubav prema ovom sportu, sada se priključuje i legendarni trener Thom Harinck

KTB Tigar Cikatić u ožujku ove godine vratio se na 'veliku scenu'. Podsjetimo, riječ je o klubu kojeg je osnovao legendarni hrvatski borac Branko Cikatić, pionir kickboxinga i tajlandskog boksa na ovim prostorima i čovjek koji je hrvatskim borcima otvorio vrata Japana te u kojem je imao status božanstva.

Naime, Cikatić je bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix u Japanu u travnju 1993. godine. Sve tri borbe završio je nokautom, a u završnici je pobijedio slavnog Ernesta Hoosta. Turnir je osvojio s 38 godina i 208 dana te je i danas najstariji borac kojemu je to uspjelo. Legendarni Hrvatski tigar bio je i osvajač brojnih europskih i svjetskih titula u tajlandskom boksu i kickboxingu.

Inače, do tog naslova prije 30 godina, Cikatić je stigao dok je uz njega u kutu stajao Thom Harinck, tvorac Chakuriki teama, a u kojem su stasali najveći svjetski borci.

Ovih dana legendarni je trener bio gost KTB Tigar Cikatić,te će zajedno, 3. studenog organizirati seminar. A kojem mogu prisustvovati svi. Osim Harincka, na seminaru će govoriti i peterostruki svjetski prvak Perry Ubeda.

Dakle, sasvim dovoljan razlog da svi ljubitelji tajlandskog boksa ovaj datum upišu u svoje kalendare.