BENOVIĆ LJUTIT

'Nisam dobio medalju na Olimpijskim igrama jer dolazim iz Hrvatske'

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 12.08.2024 10:45
  • Objavljeno 12.08.2024 u 10:44
Bionic
Reading

Aurel Benović bio je korak do medalje na Olimpijskom igrama u vježbi na preskoku. Osječanin je za svoja dva skoka u finalu dobio ocjenu 14.900 te je zauzeo peto mjesto, a od medalje ga je dijelilo 0.049 bodova.

Benović je odlično izveo oba svoja skoka u finalu, za prvi je dobio sjajnih 15.000, dok je za drugi dobio nešto nižu ocjenu od 14.800 te je tako ostao iza brončanog Britanca Harryja Hepwortha sa 14.949.

Mnogi smatraju da je Benović oštećen i da je skokovima zaslužio broncu. I on sam tvrdi da bi vjerojatno sve bilo drugačije da ne dolazi iz Hrvatske...

'Ostaje mi žal zbog medalje, što je presudila subjektivna procjena sudaca. Nisam osvojio medalju jer je sedmero ljudi reklo da moj skok nije dovoljno dobar u odnosu na Armenca, koji je napravio isti skok kao ja. Gledali smo snimku, nema tu prevelike razlike, a odlučili su da je njegov preskok za 14.900, a moj za 14.800. Da su mi dali 14.900, prosječna ocjena bi mi bila 14.950 i bio bih treći ispred Britanca za jednu tisućinku.

U sudačkoj komisiji bili su Irac i Australac, oni znaju biti na njihovoj strani. Ne mogu reći da je to presudilo, ali znam da subjektivna procjena određuje rezultat. Ako im se ja ne sviđam, ako im se ne sviđa kako izgledam, zbog toga mogu dobiti manju ocjenu, što po meni nema smisla. Treba mi suditi na temelju onoga što napravim, a ne nacionalnosti', rekao je Benović za Index pa predložio uvođenje pametnih kamera.

'Mogle bi se koristiti pametne kamere, sustav koji bi gledao kako si izveo skok, pod kojim kutem ti je bila ispruženost tijela, koliko si odskočio nakon doskoka, a ne da sudac odluči da meni ne treba medalja jer dolazim iz male Hrvatske, nego Armencu koji je brončani iz Tokija i koji ima izgrađeno ime.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal