psk_2

ODLUKA JE PALA

Njemačka će se ovako nositi s pro-izraelskim i pro-palestinskim prosvjedima na Euru

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 12.06.2024 11:47
  • Objavljeno 12.06.2024 u 11:47
Bionic
Reading

Organizatori će, u jeku sve oštrijih zahtjeva za izbacivanjem Izraela iz svih FIFA-inih natjecanja, zabraniti isticanje palestinskih ili izraelskih zastava u fan zonama tijekom održavanja Europskog prvenstva

Njemačka je odlučila zabraniti isticanje izraelskih ili palestinskih zastava u fan zoni tijekom Eura. Odluku je donio Moritz van Dülmen, direktor Kulturprojekte Berlin, koji organizira fan zonu ispred Brandenburških vrata.

Odluka će sigurno izazvati dosta reakcija jer dolazi netom nakon što je Palestinski nogometni savez na FIFA-inom sastanku u Bangkoku zatražio izbacivanje Izraela iz svih natjecanja. Zahtjev je podržao Jordanski nogometni savez. U Njemačkoj su održane i brojne pro-palestinske demonstracije koje su u više navrata gušene pod pendrecima policije.

'Zastava država koje sudjeluju na Euru bit će, naravno, dozvoljenje, to je dio iskustva. Molimo da sve ostale zastave ostavite kod kuće. Europsko prvenstvo nije mjesto za političke demonstracije', kazao je za Berliner Morgenpost.

Fan zona će se otvoriti u petak, a na velikom ekranu bit će prikazano 15 utakmica, uključujući sve tri koje u grupi igra Njemačka i sve utakmice nokaut faze. U manjoj fan zoni kod Reichstaga bit će prikazane sve utakmice turnira.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal