TRESLA SE BRDA

Odluka na Rujevici; Rijeka je nakon tvrde, intenzivne utakmice remizirala s Corvinulom

25.07.2024 u 20:54

Bionic
Reading

Hrvatski viceprvak odigrao je bez pogodaka u prvoj utakmici 2. pretkola Europa lige (MAXSport 1, MAXtv). Niti jedna momčad nije oduševila tako da će se o prolasku odlučivati za tjedan dana na Rujevici

Rijeka je odigrala 0:0 protiv Corvinula u Rumunjskoj u prvoj utakmici 2. pretkola Europa lige. Bila je to duga, teška, ne pretjerano zanimljiva (u redu, budimo iskreni, dosadna) utakmica. Rijeka dakle o prolazu odlučuje na svojoj Rujevici za tjedan dana.

Nije to bila priča o dva poluvremena; ni u prvom ni u drugom nismo vidjeli gotovo ništa od nogometa. To vjerojatno ne treba ni čuditi budući da je srpanj, igrači se nisu odmorili ni od prošle, a već moraju igrati utakmice u novoj sezoni. Ali uzroci tome dobro su poznati, nema smisla u njih sada ulaziti.

Ruku na srce, domaćin je bio bolji u prvih 45 minuta. Rijeka se većinom branila duboko u svojoj polovici. Corvinul je bio hitriji, brži s loptom, agresivniji u presingu. Corvinul je u 9. minuti tražio i penal nakon što je lopta pogodila Stjepana Radeljića u ruku, ali od toga nije bilo ništa.

Pa ipak, domaćin bolji dojam nije uspio pretočiti u neke prilike. Štoviše, Rijeka je, unatoč tome što u široj slici nije imala neku igru, bila ta koja je složila nekoliko koliko-toliko opasnih prilika. U 13. minuti pokušao je Jorge Obregon, u 20. Marco Pašalić. Oba udarca bila su neprecizna.

U nastavku, više-manje ista priča, osim što domaćin očekivano nije mogao držati razinu iz prvog poluvremena. Corvinul je igrao s puno manje rizika i s manje igrača izlazio u suparničku polovicu. S druge strane, Rijeka nije vidno podigla razinu igre momčadski, ali joj je individualna kvaliteta mogla donijeti i pobjedu. Najbolju priliku na utakmici imao je Franjo Ivanović nakon što je Dejan Petrović u 73. izborio loptu u suparničkoj polovici. Međutim, njegov udarac iz opasne pozicije išao je pored gola.

Rijeka je do kraja bila nešto bolja, ali nije ništa konkretno uspjela zakuhati. Tresla se brda, rodio se miš...