IZ DRUGOG PLANA

Oni su top 5 otkrića ovog Svjetskog prvenstva!

20.06.2014 u 13:26

Najveća otkrića Svjetskog prvenstva

Izvor: Reuters / Autor: Montaža: tportal

Bionic
Reading

Svako Svjetsko prvenstvo baci u prvi plan neke igrače koji su dotad bili manje poznati javnosti, a za vas smo izdvojili petoricu koja su to napravila u prvom tjednu SP-a. Do kraja prvenstva, možda se još netko istakne, ali zasad su to baš oni

Da su Messi, Robben ili Van Persie veliki majstori nogometne igre svi smo znali, ali ovo je pet manje javnosti poznatih igrača koji su izbili u prvi plan na ovom Svjetskom prvenstvu:

Claudio Bravo, 31, vratar
Reprezentacija: Čile; Klub: Real Sociedad
Nakon dva kola Čile ima šest bodova te skalp i dalje aktualnih svjetskih prvaka. Dobar dio zasluga ide na konto njihovog golmana, pa se može reći da je Barcelona napravili sjajan posao kada je prije početka Svjetskog prvenstva osigurala usluge ovog čuvara mreže.

Serge Aurier, 21, branič
Reprezentacija: Obala Bjelokosti; Klub: Toulouse
Iako ništa nije službeno potvrđeno, razni su francuski mediji izvijestili kako je njegove usluge već dogovorio engleski Arsenal i tako si osigurao ovog sjajnog braniča, koji se pokazao kao prava napast po desnom boku. Osim što je pokazao da odličnu čita igra – ima četiri presječene lopte po utakmici – bio je i asistent za dva od tri gola Obale Bjelokosti.


Ricardo Rodriguez, 21, lijevi bek
Reprezentacija: Švicarska; Klub: Vfl Wolfsburg
Kada ste na temelju sezone koju ste odigrali u Wolfsburgu traženi od strane europskog prvaka, koji u svojim redovima ima igrače kakvi su Marcelo i Coentrao, onda puno vrijedite. A u 'vučjem gradu' mogu samo trljati ruke, jer protiv Ekvadora Rodriguez je bio najbolji švicarski čovjek na terenu, s pet oduzetih lopti te beskrajnim prodorima po lijevoj strani. Cijena samo raste…

Daley Blind, 23, branič/zadnji vezni
Reprezentacija: Nizozemska; Klub: Ajax Amsterdam
Sin legende Ajaxa i nizozemske reprezentacije, Dannyja Blinda, pokazuje kako bi mogao imati jednako uspješnu karijeru kao i otac. Njegov ga je izbornik Van Gaal navodno već 'zakapario' za United, a na ovom je prvenstvu Blind pokazao nevjerojatnu mirnoću u obrani, sjajnu dugu loptu, točnost u predaji (92% točnih dodavanja), a upisao je i tri asistencije, zasad najviše od svih.


Juan Cuadrado, 26, desno krilo
Reprezentacija: Kolumbija; Klub: Fiorentina
Momak koji je postao poznat javnosti ne toliko zbog njegovih sjajnih igara u Seria A (iako u posljednje tri sezone ima uvjerljivo najviše driblinga u Italiji), nego po interesu koji je za njega pokazala Barcelona. S obzirom kako igra na najvećoj nogometnoj smotri, Fiorentina bi za njegove usluge ovoga ljeta mogla tražiti 'kuću i imanje'.