OVAKO KADROVIRA HNS...

Oštar dopis bivšeg nogometnog suca Kolića Mostu

04.02.2016 u 12:31

Bionic
Reading

Bivši međunarodni nogometni sudac s više od 200 prvoligaških utakmica, od čega sedam derbija, Darko Kolić iz Sibinja kraj Slavonskog Broda, poslao je dopis zastupnicima Mosta ojađen rješenjima Odbora za hitnost HNS-a...

Darko Kolić se, priča, često pita - za koga sam se u ratu borio. Često pitanje, pogotovo onih koji uporno čekaju da dođu do daha, odnosno mjesta, pored betonski snažnih lobija koji hrane svoje ljude.

Žali se sudac kojega nisu uspjeli ničime uplašiti otvoreno i javno već godinama, no unutar institucija kontinuirano se zabija u birokratski zid. Kaže da više ne može gledati što se radi u hrvatskom nogometu, pogotovo u njegovoj Slavoniji, te najnoviji dokaz sramotnog kadroviranja vidi u odlukama famoznog odbora za hitnost HNS-a (Davor Šuker, Damir Vrbanović, Zdravko Mamić, Damir Mišković, Ante Vučemilović Šimunović, Ante Kulušić i Đuro Bukvić) koji ga uopće ne čudi, ali ga čini još ozlojađenijim. Pogotovo što tvrdi da je sa više strana doznao kako se spomenuto tijelo - uopće nije sastalo. Najviše ga smeta pitanje kriterija. Odnosno, smatra, apsolutno nepostojanje istih.

Poslao je dopis zastupnicima Mosta, koji prenosimo u cijelosti, te ispod teksta prenosimo odluke HNS-a...


'Poštovani, evo još jedan dokaz kako pojedinci iz Hrvatskog nogometnog saveza pod krinkom Odbora za hitnost na pojedine liste stavljaju određene nogometne suce i kontrolore. Mozak svega je dugogodišnji dopredsjednik HNS Ante Vučemilović iz Osijeka. Sina svog dugogodišnjeg prijatelja Burila vratio je na listu sudaca 1. HNL, gdje su inače u najvećem broju suci iz Osijeka.

Presedan je napravljen i na listi sudaca 3. HNL gdje je sudac Kurbaša sa B liste došao na A listu. Bivši nogometni sudac Vučkov odustao je od suđenja zbog sukoba interesa (obnaša visoku funkciju na Općinskom sudu Rijeka) ali je prije stjecanja uvjeta (još nije preveden u sudačkog instruktora) osigurao mjesto kontrolora suđenja na 2 HNL. Stavljen je na poziciju unaprijed, što je s njegovim protukandidatima? Kakvi su njihovi izgledi pored ovakvog kadroviranja?

Ponovit ću iza svega toga krije se Ante Vučemilović koji živi (na visokoj nozi) od nogometa i brojnih radnji oko nogometa.

U kampanji ste najavili borbu protiv kriminala u hrvatskom nogometu. Ako trebate dodatne informacije i pojašnjenja stojim vam na raspolaganju.

U prilog Vam šalje odluku odbora za hitnost HNS-a, što je u biti odluka Ante Vučemilović obzirom da se odbor za hitnost, prema mojim saznanjima – nije ni sastao. Pozdrav, Darko Kolić.'