nije još gotovo

Ovo je način na koji uzdrmana Hrvatska još može izboriti plasman na košarkaški SP

19.09.2018 u 16:52

Bionic
Reading

Iako vlada pesimizam javnosti kad je u pitanju plasman hrvatske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Kinu, matematički gledano naši i dalje imaju solidne izglede otići na veliku smotru...

Porazima protiv Litve i Poljske Anzulovićeva Hrvatska pojačana NBA zvijezdama napravila je veliki korak unazad u kvalifikacijama za SP, a na mnogo mjesta se moglo pročitati kako više nema izgleda izboriti plasman na veliku smotru.

  • +2
Poljska- Hrvatska, kvalifikacije za SP 2019. Izvor: Promo fotografije / Autor: FIBA

To je pomalo čudno, s obzirom da naša reprezentacija ima tek jednu pobjedu manje od Mađarske i Poljske, a četiri su kola do kraja, doduše u kojima će Hrvatska igrati bez svojih najboljih igrača.

No, dok postoji nada, postoji i šansa. Ako hrvatski košarkaši pobijede preostale četiri utakmice, sigurno odlaze na SP, a mogu i s tri pobjede u četiri utakmice, pod uvjetom da one budu protiv Mađarske i Poljske, uz bolju koš razliku u međusobnom omjeru pobjeda i poraza.

Dakle, Poljsku je potrebno pobijediti s više od 5 razlike, a Mađarsku u obje utakmice.

Sve ostale opcije, s dva posrtaja u nastavku turnira eliminirale bi Hrvatsku, no treće mjesto vodi izravno na Svjetsko prvenstvo i nije nedohvatljivo.

Naši sljedeću utakmicu igraju 29. studenog protiv Mađarske kod kuće pa tri dana kasnije gostuju u Litvi. Kvalifikacije završavaju 22. i 25. veljače dvobojima kod kuće protiv Poljske i u gostima protiv Mađarske...

SP kvalifikacije Europa

Skupina J

Litva-Nizozemska95:93 pr.
Mađarska-Italija63:69
Poljska-Hrvatska79:74
Utk.PobIzgKoš-R.
1.Litva880+163
2.Italija862+94
3.Poljska844+12
4.Mađarska844+2
5.Hrvatska835+6
6.Nizozemska835+1