ozbiljan klub

Ovo mora biti upozorenje Dinamu; evo što je Young Boys radio Tottenhamu u Ligi prvaka

22.08.2018 u 11:31

Bionic
Reading

Za švicarski Young Boys utakmica protiv Dinama neće biti prvi nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a u sjećanju ostaje dvoboj s Tottenhamom 2010. koji su 'mladi dečki' iz Berna započeli na uraganski način...

Dinama definitivno čeka utakmica istine ove srijede u kojoj ćemo napokon saznati koliko zapravo vrijedi momčad Nenada Bjelice.

Nakon trijumfa protiv Hapoela i Astane 'modri' moraju u okršaj sa švicarskim prvakom Young Boysom koji je unatoč kadrovskim promjenama i novu sezonu započeo s četiri pobjede u nizu te prijeti dominaciju Basela prekinuti na duže vrijeme.

Iako se čini da je iskustvo igranja na europskoj pozornici na Dinamovoj strani, možda baš i nije tako. Young Boys već je pokazao da može igrati protiv vrhunskih protivnika u Ligi prvaka i napraviti im probleme.

Ostaje u sjećanju 2010. godina i kvalifikacije za Ligu prvaka u kojima su 'mladi dečki' u Bernu ugostili Tottenham i poveli 3:0 u prvih 28 minuta susreta.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Spursi su se zatim probudili, zabili dva gola i učinili poraz minimalnim te prošli u uzvratu, no ovo mora biti upozorenje za Dinamo jer Young Boys definitivno ima mentalitet potreban za velike utakmice. Uostalom, na istom stadionu u Europskoj ligi namučili su i Liverpool dvije godine kasnije te u ludom okršaju punom preokreta izgubili 5:3.

Prošle sezone u Ligi prvaka izbacio ih je moskovski CSKA, a nakon što su zatim u Europskoj ligi sredili albanski Skenderbeu koji je ranije šokirao upravo zagrebački Dinamo, zapeli su pokraj beogradskog Parizana u grupnoj fazi.

U svakom slučaju, klub s kojim će 'modri' definitivno imati posla...