okršaj na maksimiru

Ovo su postave Dinama i Hajduka za derbi; Ivanušec upitan, vraća se Livaja...

21.07.2023 u 10:29

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk večeras (20 sati, MAXSport 1, MAXtv) na Maksimiru otvaraju novu sezonu SuperSport HNL-a. Prošle subote Dinamo je slavio 1:0 u SuperSport Superkupu, a Hajduk sad stiže značajno pojačan

U samo šest dana Dinamo i Hajduk će igrati drugi derbi zaredom. Prošlog petka 'modri' su na Maksimiru slavili 1:0 u SuperSport Superkupu, a Hajduk je bio oslabljen neigranjem Marka Livaje.

Večeras (20 sati, MAXSport 1, MAXtv) isti se protivnici ponovno sastaju na Maksimiru, ali sad na otvaranju nove sezone SuperSport HNL-a!

Treneri Dinama i Hajduka Igor Bišćan i Ivan Leko, razumljivo, nisu objavili početne sastave za večerašnji derbi, ali neki velikih tajni i iznenađenja jednostavno niti ne može biti.

Igor Bišćan ima samo jedan, ali popriličan problem uoči večerašnjeg sraza. U Superkupu se ozlijedio Luka Ivanušec i pitanje je hoće li ponajbolji igrač Dinama biti spreman. Dojam je da Bišćan neće riskirati jer 'modre' već u utorak 25. srpnja čeka utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka te je Ivanušec puno potrebniji u tom susretu.

Tako bi 'modri' večeras trebali istrčati u klasičnom i dobro poznatom sastavu. Na golu je Livaković, stoperski par čine Josip Šutalo i Perić, Ljubičić je na lijevom, a Ristovski na desnom beku. Sredinu terena držat će Mišić i Bulat, ispred njih bi trebao biti Baturina. U vrhu napada je Petković, na lijevom krilu Špikić, a desno bi umjesto Ivanušeca trebao 'uskočiti' Topić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Najvjerojatnijih prvih 11 Dinama:

Livaković - Ljubičić, Perić, Šutalo, Ristovski - Mišić, Bulat - Baturina - Špikić, Petković, Ivanušec (Topić)

Hajduk će s druge strane biti značajno jači jer se u momčad nakon suspenzije od jedne utakmice vraća najbolji igrač, kapetan, alfa i omega 'bilih' Marko Livaja.

Sigurno je da Hajduk ima što za pokazati na Maksimiru, dobro je stajao i u SuperSport Superkupu, a sad će na terenu imati značajno pojačanje.

  • +55
Dinamo - Hajduk; SuperSport Superkup Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Utakmica 1. kola SuperSport HNLa-a Hajduk - Dinamo na rasporedu je u petak 21. srpnja s početkom u 20 sati (MAXSport1, MAXtv).

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Ivan Leko je optimističan, ovo je idealna prilika da se Hajduk 'osladi' na Maksimiru i sigurno je da ne dolazi braniti se. Zato će krenuti s postavom koja je već uigrana, dok će prinove čekati priliku s klupe.

Hajduk bi tako trebao istrčati s Lučićem na golu, Ferro i Šarlija su na stoperskim pozicijama, Melnjak je na desnom, a Sigur na lijevom beku. Sredinu terena će držati Krovinović i Pukštas, a ispred njih će biti Benrahou. Kapetan Marko Livaja je u špici napada, Mlakar je na lijevom krilu, a na desnom Sahiti.

Najvjerojatnijih prvih 11 Hajduka:

Lučić - Sigur, Ferro, Šarlija, Melnjak - Krovinović, Pukštas - Benrahou - Sahiti, Livaja, Mlakar