psk_2

PRESS NA RUJEVICI

Pjaci i Baturini stiglo pitanje na koje nisu željeli odgovoriti. I zbilja nije vrijeme

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 06.06.2024 18:05
  • Objavljeno 06.06.2024 u 17:40
Bionic
Reading

Nakon posjeta papi Franji u srijedu, te večernjeg treninga u hotelskoj dvorani, hrvatski reprezentativci u četvrtak su opet na terenima na Rujevici. Prije nego su krenuli odrađivati vježbe i uigravati Dalićeve akcije, pred novinare su stigli Marko Pjaca, 'domaćin na Rujevici' te Martin Baturina

Nakon odrađene prve provjerne utakmice protiv Sjeverne Makedonije, u kojoj Dalić nije računao na tri važna igrača - Modrića, Brozovića i Marija Pašalića, novi i puno ozbiljniji ispit Vatrene čeka ove subote. Riječ je okršaju protiv Portugala.

A tu su utakmicu najavili Marko Pjaca i Martin Baturina.

'Mislim da možemo biti zadovoljni sa svime što smo do sada odradili. Prva prijateljska utakmica je prošla u dobrom tonu i nadamo se nastaviti tako', započeo je Pjaca pa se osvrnuo na utakmicu s Portugalom, a njegove riječi prenose Sportske novosti.

'Portugal nam je zadnja provjera prije Eura. U prijateljskim utakmicama rezultat nije u prvom planu, ali želimo ostaviti dojam. To nam je sjajna prilika vidjeti što još možemo popraviti', rekao je ofenzivac Rijeke.

Zatim se Baturina osvrnuo na svoj prvi nastup od prve minute u dresu reprezentacije.

'Od početka je možda bilo malo treme, ali kasnije je sve super prošlo. Zahvalan sam izborniku na pruženoj prilici i mislim da sam se dobro snašao na novoj poziciji', poručio je Baturina.

Potom je obojici stiglo pitanje koje zanima sve u Hrvatskoj. Postoji li mogućnost da od iduće sezone budu suigrači u Dinamu. No, i Pjaca, a potom i Baturina jasno i glasno su rekli da sada za to nije ni vrijeme ni mjesto.

Marko Pjaca i Martin Baturina na pressici Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Baturina je uz to upitan i o potencijalnom transferu iz Dinama o kojem se također svakodnevno špekulira.

'Trenutno sam jedino fokusiran na reprezentaciju i Europsko prvenstvo, a o transferu ćemo kada za to dođe vrijeme'.

Prije nekoliko mjeseci Pjaca je došao u Rijeku u nadi da će zaigrati za reprezentaciju i brzo se vratio među reprezentativce.

'Nisam očekivao da će ovo doći tako brzo. Nadao sam se da ću se dolaskom u Rijeku ponovno vratiti u krug reprezentacije, ali i mene je iznenadilo koliko je to brzo došlo', rekao je Pjaca.

Za kraj, Pjaca je, kao netko tko je doživio sličnu ozljedu, upitan o povratku Perišića i njegovom zdravstvenom stanju.

'To je jako lijepa vijest za nas, nije se tako lako vratiti od takve ozljede. Tu je i mentalni aspekt uz fizički. Moram priznati da me na treningu impresionirao. Nisam vjerovao da se tako brzo može vratiti u punu formu', zaključio je Pjaca.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal