RUKOMET

Pogledajte fair play poteze kojima su Hrvatice i Srpkinje oduševile svijet

18.08.2024 u 17:04

Bionic
Reading

One su pokazale kako to mora biti

Hrvatska ženska mlađa juniorska rukometna reprezentacija nastavlja s odličnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Kini. U 1. kolu druge faze natjecanja, Hrvatska je pobijedila Srbiju 20:17 i zasjela na vrh ljestvice s 3 boda. Bio je to susret prepun uspona i padova, ali Hrvatska je bila mirnija u najvažnijim trenucima i na kraju zasluženo slavila.

Mlade hrvatske rukometašice odlično su odigrale početne i završne minute prvoga dijela. Između toga vodile su veliku bitku protiv Srbije. U jednom trenutku imale su tri pogotka zaostatka, ali su furioznom završnicom i serijom od četiri pogotka za redom sve okrenule na svoju stranu i na predah otišle s pogotkom viška (10:9). U tom razdoblju, Srbija nam punih sedam minuta nije dala pogodak.

Na početku drugog poluvremena, Srbija je u naletu. I s tri pogotka u nizu vraća prednost na svoju stranu. Ali onda naša obrana na čelu s odličnim vratarkama postaje granitna i Srbija upada u nove probleme. Od 37. do 48. minute Hrvatska je zabila šest, a primila smo jedan pogodak i povela (16:13). Nakon toga opet slijedi dobro razdoblje naših suparnica pa u 51. minuti imamo novo izjednačenje.

Ipak, Hrvatska kao da je najbolje sačuvala za kraj. Još jedanput se uzdiže, pronalazi dodatnu snagu i u posljednjih devet minuta Srbiju ostavlja na jednom postignutom pogotku, a pri tome je dala četiri i slavi pobjedu 20:17. Čak 16 obrana imala se naše vratarke (Nika Kraljević 10, Lara Pudić 6). S četiri pogotka najefikasnija u našim redovima bila je Katja Vuković. Po tri su dale Lucija Renić, Ivana Fratnik i Tara Đelekovčan. Kod Srbije odlična vratarka Tatjana Činku s 13 obrana, četiri pogotka postigla je Mia Nedeljković, javlja HRS.

Osim sjajne igre Hrvatice i Srpkinje su oduševile fair play pristupom. Tijkom susreta događale su se ozljede s obje strane, a reakcije djevojaka su bile fantastične. Svjetska rukometna federacija je objavila video kojeg je popratila riječima:

'Čak i u žaru tijesnog okršaja, fair play je na prvom mjestu. Srbija i Hrvatska pokazuju svima istinski duh igre.'

Inače, u prvom susretu naše skupine Crna Gora i Švedska odigrale su neodlučeno 19:19 pa je tako nakon 1. kola Hrvatska vodeća s 3 boda. Po dva boda imaju Srbija i Crna Gora, a posljednja je Švedska s 1 bodom. Za dva dana, odnosno 20. kolovoza u 08.00 sati ujutro po našem vremenu, Hrvatska igra protiv Švedske i traži put do četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Za to će joj biti dovoljan i bod.