NOVO ZLATO

Potpuna dominacija; Danska je uzela zlato najvećom pobjedom u povijesti finala Igara

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 11.08.2024 15:27
  • Objavljeno 11.08.2024 u 15:25
Bionic
Reading

Danska je u finalu Olimpijskih igara u Parizu razbila Njemačku i došla do svoje druge rukometne zlatne medalje. Pobijedili su s 39:26

Danski rukometaši, aktualni trostruki svjetski prvaci, potvrdili su svoju nadmoć osvojivši drugo olimpijsko zlato najuvjerljivijom pobjedom u olimpijskim finalima svladavši u Lilleu reprezentaciju Njemačke s 39:26.

Finalna utakmica je odlučena već u prvoj polovici prvog poluvremena, kad su izabranici Nikolaja Jacobsena serijom 6:0 došli do vodstva 12:5 u 15. minuti. U 23. minuti već je bilo 19:9 za Dance koji su na poluvrijeme otišli sa plus devet (21:12).

Prednost Danaca nastavila je rasti i u drugom poluvremenu sve do plus 15 (35:20) u 49. minuti. Danske strijelce predvodio je Mathias Gidsel sa 11 pogodaka. Magnus Landin je postigao sedam golova, a Simon Pytlick šest. Nicklas Landin je imao deset obrana.

Najbolji strijelac njemačke reprezentacije bio je Juri Knorr sa šest golova, a po četiri su postigli Renars Uscins i Jannik Kohlbacher.

Danska je tako postala prva reprezentacija nakon Hrvatske koja je do olimpijskog zlata došla pobjedama u svim utakmicama. Hrvatski rukometaši su to ostvarili osvajajući drugo olimpijsko zlato 2004. u Ateni. Danci su sa dva zlata i jednim srebrom dostigli Hrvatsku koja ima dva zlata i jednu broncu. Nijemci su ostali na jednom zlatu koje je osvojila reprezentacija DDR-a 1980. u Moskvi, a ovo im je treće srebro.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal