POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Pogledajte tko je sve ispratio košarkašku legendu Tvrdića: Fali mi riči...

23.08.2024 u 15:09

Bionic
Reading

Velikan hrvatske i jugoslavenske košarke, Ratomir Tvrdić, ispraćen je u Splitu po posljednji put nakon što je preminuo u 81. godini života

U Splitu je danas sahranjen velikan hrvatske i jugoslavenske košarke, Ratomir Tvrdić. Legendi Jugoplastike i jugoslavenske reprezentacije priređen je i poseban ispraćaj na splitskim gripama.

Komemoraciji i sprovodu nazočili su brojni poznati ljudi iz splitskog i hrvatskog ne samo sporta već i kulture.

'Rato je bio najkohezivniji igrač u povijesti hrvatske i jugoslavenske košarke. Kormilar najvažnijih promjena u životu kluba na Gripama. Meni je čast da sam bio subjekat kojega su tada potražili u Zadru. Kad su došli do Ćosića Rato i brat mu Lovre zajedno i kad je Krešo spomenuo i mene Lovre i Rato su došli u Zadar i uzeli Ćosića tog prosinca 1983., a poslije Ćosića ja sam nastavio rad u tadašnjoj Jugoplastici. Sve ostalo je povijest', rekao je o Tvrdiću Slavko Trninić, košarkaški trener iz Zadra.

'Fale mi riči...', kratko je rekao bivši košarkaš Mlađan Tudor.

'Želio sam svakako doći i pokloniti se Rati Tvrdiću. Izuzetno cijenim sve sportaše koji su u Splitu dali sve za svoj klub', dodao je otac Filipa Krovinovića, Jasenko Krovinović.

  • +4
Ratomir Tvrdić Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic