MOTOGP SEZONA

Pogledajte trenutak kada se Marcu Marquezu zapalio njegov Ducati

29.09.2024 u 12:42

Bionic
Reading

Španjolac Jorge Martin (Ducati-Pramac) pobijedio je u nedjelju na Velikoj nagradi Indonezije, 15.od 20 etapa MotoGP sezone, učvrstivši se na vodećoj poziciji svjetskog prvenstva, dok je njegov glavni rival Francesco Bagnaia (Ducati) zauzeo treće mjesto

Utrku, osim dominantne pobjede Jorgea Martina, obilježila su i dva velika odustajanja – Marca Marqueza i Enee Bastianinija. Osmerostruki svjetski prvak, Marquez, morao je prerano završiti svoju utrku zbog tehničkog problema kada se njegov Ducati zapalio.

Ovaj nemili događaj možete pogledati OVDJE.

S druge strane, Enea Bastianini, također vozač Ducatija, izletio je sa staze dok je bio u žestokoj potjeri za Pedrom Acostom i Jorgeom Martinom, boreći se za treće mjesto. Ova dva incidenta bitno su utjecala na tijek utrke i poredak u konačnici.

Na stazi Mandalika slavio je Martin, koji je vodio od starta do cilja, ispred još jednog Španjolca Pedra Acoste (GasGas-Tech3) i Talijana Bagnaie, drugoplasiranog u generalnom plasmanu.

Martin sada u ukupnom poretku ima 366 bodova, 21 više od Bagnaiae, dok je treći još jedan Talijan Enea Bastianini (Ducatti).