TRAŽILI TRI PENALA

Premierligaš kažnjen sa 750 tisuća funti jer je kritizirao suca

11.10.2024 u 17:41

Bionic
Reading

Engleski prvoligaš Nottingham Forest je kažnjen sa 750 tisuća funti i upozoren zbog nedoličnog ponašanja u vezi s objavom na društvenim mrežama koja je kritizirala suca nakon poraza u Premier ligi od Evertona prošle sezone, objavio je Engleski nogometni savez.

Iz Nottinghama su bili ljutiti jer su im odbijena čak tri VAR-zahtjeva za kaznenim udarcem kada su gubili s 0:2, a nekoliko minuta nakon utakmice objavili su izjavu na platformi društvenih medija X u kojoj su optužili video pomoćnog suca (VAR) Stuarta Attwella da je navijač Luton Towna.

Ubrzo nakon utakmice, klub je na platformi X objavio: 'Tri izuzetno loše odluke - tri penala nisu dosuđena - što jednostavno ne možemo prihvatiti. Upozorili smo sudačku komisiju da je VAR-sudac navijač Lutona puno prije utakmice, ali ga nisu promijenili. Naše je strpljenje više puta testirano.'

U to vrijeme, Forest je bio uključen u bitku za ispadanje s Lutonom, ali su na kraju završili 17., dok je Luton ispao. Forest je rekao da će se žaliti na odluku FA-a. FA je priopćio da nijedan drugi profesionalni klub nikada nije prekršio svoje propise osmišljene za kontrolu korištenja društvenih medija na takav način, opisujući to kao javni napad na integritet službene osobe utakmice u 'neusporedivim razmjerima'.

'Čak ni sastavljači pravila nisu mogli predvidjeti kršenje ove prirode od strane profesionalnog kluba', rečeno je.