sjajna tekvondašica

Ovu vijest iz Tokija smo čekali; Matea Jelić osigurala prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku i bori se za zlato!

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 26.07.2021 10:03
  • Objavljeno 26.07.2021 u 09:40
Bionic
Reading

Tekvondašica Matea Jelić osigurala je prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama, a 23-godišnja Kninjanka plasirala se u finale kategorije do 67 kilograma

Matea Jelić, koja je u statusu prve nositeljice olimpijskog turnira, u polufinalu je svladala Amerikanku Paige McPherson 15-4.

Naša je reprezentativka na samom početku borbe povela 5-0, u završnici prve runde povećala svoju prednost na 9-2, da bi u drugoj rundi pobjegla na 14-2.

Jelić je u svom prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee 22-2, a u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli 30-9.

Članica TK Marjan iz Splita u finalu će od 14.30 sati po hrvatskom vremenu kao suparnicu imati treću nositeljicu Williams bila uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi sa 24-18.

Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je bila zlatna u Sofiji ove godine, a Williams prije tri godine u Kazanu.

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u tekvondou, nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Priliku za odličje imat će i Toni Kanaet u kategoriji do 80kg. Splićanin je u četvrtfinalu izgubio od Rusa Maksima Hramčova, a kako je Rus potom ušao u finale ponudio je Kanaetu priliku da se kroz repesaž izbori za broncu. Prvi Kanaetov suparnik na putu do eventualne bronce bit će Faysal Sawadogo iz Burkine Faso.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal