SJAJAN START

Prvi korak prema medalji; Donna Vekić rasturila Talijanku Bronzetti

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 28.07.2024 13:53
  • Objavljeno 28.07.2024 u 13:53
Bionic
Reading

Trinaesta nositeljica olimpijskog turnira pokazala je da je razočaravajuće polufinale Wimbledona odavno iza nje; u Parizu je u prvom kolu pobijedila talijansku tenisačicu Luciju Bronzetti sa 6:2, 7:5

Donna Vekić fenomenalno je otvorila olimpijski turnir u Parizu. Vekić je u prvom kolu glatko u dva seta pobijedila talijansku tenisačicu Luciju Bronzetti sa 6:2, 6:4.

Vekić je vrlo lagano došla do dva breaka i prvog seta (koji je osvojila za samo 38 minuta), ali je Bronzetti pružila puno veći otpor u drugom. Talijanka je oduzela servis Donni i otišla na 3:1, ali hrvatska tenisačica vratila se u egal i onda na 4:3 oduzela suparnici servis. Imala je i meč loptu na 5:3, ali je na kraju morala ipak servirati za meč.

Bronzetti se nije predala; oduzela je Vekić servis i spasila meč, ali je onda odmah još jednom dozvolila suparnici break. Vekić je tada na 6:5 drugi puta servirala za meč. Tada Talijanki više nije bilo spasa; Donna je uzela tri vezana poena, a onda odmah iskoristila prvu meč loptu na 40:0.

  • +30
Hrvatska - olimpijska delegacija na otvaranju Igara Pariz 2024. Izvor: Profimedia / Autor: Clodagh Kilcoyne / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal