nešto neviđeno

PSG možda ostaje bez Lige prvaka, a za sve je kriv Kylian Mbappe i neplaćeni računi!

20.08.2024 u 12:52

Bionic
Reading

Kylian Mbappe podnio je tužbu protiv svog bivšeg kluba PSG-a zbog neisplaćenih bonusa, prenosi Le Monde.

Kylian Mbappe ovog je ljeta, nakon isteka ugovora s PSG-om, napustio Pariz i kao slobodan igrač prešao u Real Madrid. Odlazak je bio obilježen napetostima, a nakon što se smjestio u Madridu i već odigrao nekoliko utakmica za novi klub, Mbappe je odlučio poduzeti pravne korake protiv svog bivšeg kluba. Tužio je PSG zbog neisplaćenih bonusa, podnijevši tužbe Francuskoj nogometnoj ligi (LFP) i UEFA-i.

PSG tvrdi da nema nikakvih dugovanja prema Mbappeu, navodeći da je igrač usmeno obećao da neće napustiti klub bez da PSG izvuče korist te da će dio dogovorene plaće ostaviti u klupskoj blagajni. Ipak, Mbappe je ovog ljeta otišao kao slobodan igrač u Real Madrid, što je izazvalo spor između njega i bivšeg kluba. Mbappeov tim tvrdi da takav usmeni dogovor nije postojao, zbog čega su Parižanima poslali pismeno upozorenje s prijetnjom pravnim postupkom.

Prethodno je bilo izvještaja da Mbappe nije primio plaću za travanj, svibanj i lipanj, kao ni dio bonusa od 80 milijuna eura koji mu je bio obećan prilikom produženja ugovora. Mbappeov pravni tim o ovom je problemu obavijestio UEFA-u, Francuski nogometni savez i vodstvo lige. Potraživanja novog Realovog igrača prema bivšem klubu navodno iznose 55 milijuna eura.