kraj suradnje

Raskol u obitelji 11. tenisača svijeta: Teška srca moram vas informirati...

10.08.2024 u 11:54

Bionic
Reading

Trenutačno 11. tenisač svijet, Grk Stefanos Tsitsipas (25) otpustio je vlastitog oca Apostolosa s dužnosti trenera nakon ranog ispadanja na ATP turniru u Montrealu iz serije Masters 1000 koji se igra ovoga tjedna

Stefanos Tsitsipas, kojemu je najbolji renking u karijeri treće mjesto, kritizirao je trenerski stil svoga oca nakon poraza u 2. kolu Montreala od japanskog veterana Keija Nishikorija, ali je najavio kako će Apostolos ipak i dalje putovati s njim na turnire te pružati pomoć na terenu.

'Teška srca moram vas informirati kako je suradnja s mojim ocem kao trenerom došla kraju. Više bih volio da moj otac nadalje ima samo ulogu oca. Shvatio sam kako sam bio u krivu kada sam razgovarao s njim na način na koji jesam. Vjerovao sam svom ocu kao treneru dugi niz godina i smatram našu suradnju uspješnom', objavio je Tsitsipas putem medijske platforme X.

Tsitsipas je dosada u karijeri igrao dva finala na Grand Slam turnirima, u Roland Garrosu 2021. te na Australian Openu 2023., a osvojio je 11 turnira, od toga tri Masters 1000 naslova u Monte Carlu te ATP finale 2019.