supersport hnl

Istra 1961 nakon 'petarde' od Dinama dočekuje Goricu; evo gdje gledati utakmicu

10.08.2024 u 10:22

Bionic
Reading

Subotnji program 2. kola SuperSport HNL-a donosi nam samo jedan susret. U Puli se sastaju Istra 1961 i Gorica (21 sat, MAXSport1, MAXtv)

Nogometaši Istre 1961 prvu domaću utakmicu u novoj sezoni SuperSport HNL-a igraju danas protiv Gorice (21 sat, MAXSport1, MAXtv). Jedini je to subotnji susret 2. kola nove sezone domaćeg nogometnog prvenstva...

ISTRA 1961 - GORICA (21 sat, MAXSport1, MAXtv)

U 1. kolu SuperSport HNL-a Istra 1961 je teško stradala, u gostima kod Dinama momčad Paola Tramezzanija je primila čak pet golova. No, to nije pokolebala ove sezone ambiciozne Puljane.

'Dobro smo trenirali cijelog tjedna i ekipa je spremna za utakmicu. Kao i uvijek, zadržat ćemo svoj stil igre, napast ćemo i idemo na visok pritisak, jedan na jedan. Igramo svoj nogomet, bez obzira igramo li protiv Gorice, Dinama ili bilo koje druge ekipe. Vjerujem u svoje dečke, odradili su tjedan treninga vrlo dobro i bit će spremni', kaže Paolo Tramezzani te nastavlja:

'Gorica je ekipa kojoj se nije lako suprotstaviti, to je sigurno, no sve što je bilo prošle sezone ostaje u prošloj sezoni. Neće sigurno biti lagana utakmica, oni su dobra ekipa, no svaka utakmica donosi nešto novo. Mi ćemo igrati svoj nogomet, zadržati svoj duh, dobro smo se pripremili i znamo kakvu utakmicu možemo očekivati.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dolazak Gorice na Aldo Drosinu najavio je i stoper Istre Dario Marešić.

'Bit će zahtjevna utakmica, ali evo jedva smo čekali da odigramo prvu utakmicu kod kuće, pred svojim navijačima. Jako je bitno da od prve minute pokažemo da igramo mi kući, a ne oni, i da im ne damo ni jednu šansu da uzmu bodove. Od prve minute da gledamo nas, da budemo pravi i da idemo po tri boda. Naravno, bilo nam je teško nakon poraza od Dinama, ali odmah dan nakon smo nastavili dalje, želimo zadržat svoj stil igre i jedva čekamo utakmicu da pokažemo tko smo i što smo, želimo dati sve od sebe i želimo pobijediti kod kuće', rekao je Marešić.

  • +36
1. kolo SuperSport HNL-a, Dinamo - Istra 1961 (2.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Gorica je pak u 1. kolu na svom terenu odigrala 0:0 s Varaždinom.

'Jesmo li spremni? Nadam se da jesmo. Dobro smo radili, ostavili smo iza sebe šest tjedana priprema i domaću utakmicu protiv Varaždina, a sad je red i na prvo gostovanje u sezoni. Idemo Istri u Pulu', rekao jetrener Gorice Rajko Vidović kojeg previše ne brine podatak da njegova momčad protiv Varaždina nije uputila udarac u okvir gola:

'Pogledao sam utakmicu tri puta i mogu reći da i dalje mislim da smo dobro otvorili, da smo imali neke jako dobre situacije, u kojima je nedostajalo samo malo koncentracije u završnici. Da, Varaždin je imao prednost u broju udaraca, ali mi smo imali možda i bolje, ozbiljnije prilike za zabiti gol. Njihovi udarci u okvir, realno, u velikoj su mjeri bili gotovo dodavanja za Radoševića, a mi smo imali i pokušaj Maloče, i ono malo kašnjenje Kolara, zatim i Šlogara', analizirao je trener Gorice.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Upozorio je na činjenicu kako je Gorica ostala bez pola momčadi...

'Mi smo momčad koja je ostala bez najviše standardnih igrača iz prošle sezone, njih čak sedam. Ako ćemo tu pričati o Soldi, Mitroviću, Rukavini, Matavžu, Juriću... Pričamo o ozbiljnim igračima...', kaže Vidović i napominje:

'U ovom trenutku imamo našu mladost, koja je dobra, kojoj treba vremena i podrške, a zato je jako važno da imamo ove naše starije igrače, koji su karakterni dečki i jako ih dobro vode. Ovoga puta debitirao je junior Majić, tu je mladi Skrbin, još mlađi Kapulica, povratnik Kolar, debitant u HNL-u Šlogar… Od prošle sezone imamo zadnju liniju i Pršira. I to je to. Novi igrači su dobri, kvalitetni, oni će “nadoći”, ali treba im dati malo vremena i maksimalnu podršku. Neki su se i prekasno priključili, nekima je ovo prvi put da igraju HNL, a to moramo istrpjeti… I moramo raditi, nema druge!'

  • +26
1. kolo SuperSport HNL-a, Gorica - Varaždin (3.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Dotakao se Rajko Vidović i današnjeg protivnika, Istre 1961.

'Idemo jednoj izuzetno dobroj i kvalitetnoj momčadi. Bili su fantastični na kraju prošle sezone, a i u porazu od Dinama vidjele su se neke dobre stvari. Igraju visoki presing, brane se čovjek na čovjeka, jako su nezgodni po oduzetoj lopti, imaju jako dobru kontru, brze igrače u liku Lawala, Vuka i Lisice... Mi tu moramo biti jako oprezni, prije svega u otvaranju igre, tu nam treba točnosti, a važno je i biti pravi na drugim loptama. Ali s obzirom na to kako su dečki radili ovaj tjedan, vjerujem da ćemo izgledati dobro', zaključio je trener Gorice Rajko Vidović.

Spomenimo i to kako Gorica nije izgubila posljednje četiri međusobne utakmice s Istrom 1961, a u te četiri je u Puli ostvarila pobjedu i remi.

Standings provided by Sofascore