HVALA, LUKA

Real Madrid sinoć je igrao i za Dinamo; evo što njegov novi naslov donosi Modrima

02.06.2024 u 13:12

Bionic
Reading

Real Madrid sinoć je osvojio svoj 15. europski naslov nakon pobjede (2:0) nad Borussijom Dortmund; taj rezultat omogućio je Dinamu direktan plasman u playoff za grupnu fazu Lige prvaka, ali i direktan plasman u Europa ligu

Sinoćnji trijumf Real Madrida donio je Luki Modriću šestu Ligu prvaka i 26. trofej s Kraljevskim klubom, ali će uvelike pomoći i njegovom starom klubu, Dinamu.

Naime, Dinamo će zbog slavlja Madrida sljedeću europsku sezonu krenuti puno kasnije, već u playoffu Lige prvaka. To znači da hrvatski prvak mora svladati samo jednog suparnika ne bi li izborio grupnu fazu prvog europskog klupskog natjecanja.

Čak i ako izgubi, Dinamu je garantiran nastup u grupnoj fazi Europa lige. Modri su po koeficijentu druga najjača momčad jednog prvaka koji ne ide direktno u Ligu prvaka, nakon Šahtara iz Donjecka, ali ne bi dobili plasman u playoff da je Dortmund osvojio europsku krunu. U tom slučaju bi Bundesliga dobila šestog predstavnika.

Dinamo je tako osigurao i 15 milijuna eura prihoda, a smiješi mu se i više od 20 milijuna u slučaju prolaska u grupnu fazu. Doigravanje je na rasporedu na 20/21. i 27/28. kolovoza, tako da će igrači Modrih dobiti i dodatna dva tjedna odmora.